Ambientia ja Helsingin kaupunki yhteistyöhön: Ambientia toteuttaa verkkokaupan Helsingille

Ambientia toteuttaa tämän vuoden aikana verkkokaupparatkaisun Helsingin kaupungille

Ambientian teknologiaratkaisu tuottaa toiminnalliset elementit, joita Helsingin kaupungin eri palvelut voivat hyödyntää nykyisissä ja tulevissa verkkokaupoissaan. Lisäksi ratkaisu mahdollistaa verkkokaupan luomisen yksinkertaisesti ja samalla sabluunalla myös uusille palveluille.

Verkkokaupparatkaisulla tavoitellaan yhdenmukaista ja kuluttajalle helppokäyttöistä palvelupolkua. Samalla halutaan parantaa kaupungin tarjoamien palveluiden näkyvyyttä ja löydettävyyttä verkossa sekä selkeyttää asiointi- ja maksamisprosessia.

Uudessa ratkaisussa ostoprosessi on Helsingin palveluja käyttävälle samannäköinen, hankki sitten asukaspysäköintiä tai varasi lapselleen paikkaa kesäleiriltä.

”Teimme pitkän selvitystyön kannattaako uudistamiseen ryhtyä. Keskeisin tarve muutokseen on tilaamisen ja maksamisen mahdollistaminen verkossa ja ostamisen sujuvoittaminen. Tekeillä oleva ratkaisu helpottaa myös palveluiden tuottajien mahdollisuuksia rakentaa palvelulleen toimiva verkkokauppa, jos sitä ei vielä ole”, hankkeesta Helsingin kaupungilla vastaava Jarkko Siren kertoo.

”Tähän saakka tilanne on ollut se, että kaupungin palvelut ovat rakentaneet verkkokauppansa kokonaan itse. On tehokkaampaa, että kaikki palveluntuottajat voivat hyödyntää samoja, yhteisiä komponentteja verkkokaupan rakentamisesta. Pistemäisestä tekemisestä liikutaan kohti yhdenmukaisempaa, skaalautuvaa tekemistä”, Ambientian julkisen sektorin liiketoimintajohtaja Sami Pippuri jatkaa.

Ambientia tuottaa loogisiin tietojärjestelmäpalveluihin ja niiden muodostamiin kokonaisuuksiin teknologiset toiminnallisuudet. Se rakentaa palveluun muun muassa ostoskorin ja maksamiseen tarvittavat rajapinnat.

Sopimus sisältää verkkokaupparatkaisun kehityspalvelut mukaan lukien suunnittelun, kehityksen ja toimituksen sekä ylläpitopalvelut.

 

Lisätietoja:

Ambientia Group Oy

Sami Pippuri

Julkisen sektorin liiketoimintajohtaja

sami.pippuri@ambientia.fi

+358 41 430 4128

 

Ambientia, The Future  Creation  Company, on liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritys. Yhdistämällä ihmisymmärryksen, liiketoiminnan ja teknologian luomme asiakkaalle pysyvät ja konkreettiset edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 20,2 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on noin 200 työntekijää. Meillä on toimistot Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa, Turussa, Joensuussa ja Tallinnassa. Ambientia on perustettu vuonna 1996. Olemme Teknologiateollisuuden jäsen.

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja Helsingin seudun noin 1,49 miljoonaa asukasta ja 779 000 työpaikkaa käsittävän talousalueen keskus. Helsingin kaupunkistrategian tavoitteena on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea sujuvaa arkea. Kun kaupunki hyödyntää digitalisaation tuomat mahdollisuudet, helpottuu sekä kaupungin käyttäjien – kaupunkilaisten, yritysten, yhteisöjen, matkailijoiden – että sen työntekijöiden ja päättäjien päivittäinen elämä. #digihelsinki

 


 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.


Lisätietoja

Image

Sami Pippuri

Sami johtaa Ambientian julkisen sektorin liiketoimintaa ja on kiinnostunut kehittämään itseään ihmisenä, perheenisänä ja johtajana. Tällä hetkellä mielenkiinnon kohteina ovat yhteiskunnan digitalisaatio, tiedolla johtaminen, IT-prosessien kehittäminen, Lean IT ja Crossfit tärkeysjärjestyksen vaihdellessa hyvinkin päiväkohtaisesti.

Julkaistu 12.4.2021.