Etäjohtaminen – näin varmistat turvallisen etätyöskentelyn tiimillesi

Etäjohtaminen ja etätyöskentely haastaa yksilöt ja yritykset pohtimaan omia vuorovaikutustaitojaan sekä tiedon jakamisen käytäntöjä.

Viimeaikaisten tapahtumien johdosta etätyöskentelyä ja etäjohtamista on monissa organisaatioissa päästy ja jouduttu opettelemaan nopealla aikataululla.

Äkillisesti toisistaan hajautetun organisaation ja sen ”etäjohdon” ratkottavaksi on noussut muun muassa seuraavat kysymykset:

 • Millaista on onnistunut etäjohtaminen?
 • Miten onnistuu tiimin etätyö?
 • Skaalautuvatko työvälineemme organisaationlaajuiseen etätyöhön?
 • Miten välineistämme saadaan tarvittaessa monimuotoisemmat?
 • Onko etätyön tietoturva kunnossa?

Kysymykset ovat suuria, mutta tärkeitä. Tässä työvälineillä ja niihin liittyvällä tuella on valtava merkitys. IT-palveluista vastaavan kanssa onkin hyvä keskustella ja varmistaa, että omat järjestelmät ovat saatavilla myös etänä ja ettei käytössä oleva VPN esimerkiksi vaikeuta päivittäistä tekemistä toimimattomuudellaan.

Onnistunut etäjohtaminen – tarjoa toimivat työvälineet

Työkalujen saatavuus ja suorituskyky korostuvat käyttäjäpiikkien aikaan. Erikoistilanteissa käyttäjämäärät kasvavat, jolloin IT-palveluista vastaava arvostaa varmuutta työvälineiden skaalautuvuudesta – ja siitä, että pystyy nukkumaan yönsä hyvin.

Yhtä lailla uusi ympäristö herättää pohdintaa myös muualla organisaatiossa, jossa omia tehtäviä yritetään jatkaa mahdollisimman normaalisti:

 • Miten oma työskentelyni onnistuu etänä?
 • Miten etätiimi kommunikoi?
 • Saanko tukea ongelmatilanteessa?
 • Miten tiimityö onnistuu etänä?

Etäjohtamisessa korostuu luottamus ja toiminnan koordinointi ja ennen kaikkea sen mahdollistaminen. Työvälineiden on siis syytä olla kunnossa ja helppokäyttöisiä.

Harva tietotyöläinen osaa konffata raskaita tai kevyitäkään ratkaisuja kuitenkaan itsenäisesti. Kuluttajan roolissaan lähes jokainen on kuitenkin tottunut ottamaan verkossa toimivia palveluja käyttöön, matalallakin kynnyksellä. Kun tavoitteena on saada omat työt rullaamaan uudessa toimintaympäristössä, on takkuamisen sietokyky yllättävän matalalla ja etäjohtajan tuki tarpeen.

Välineiden takkuamisella tapetaan motivaatio tiimityön tekemiseen ja organisaatio hajautuu myös henkisesti fyysisen välimatkan lisäksi.

Kasvata ymmärrystä, niin kasvatat tehokkuutta

IT-hallinnon osalta työvälineiden käytön ymmärrystä lisää käyttäjädata ja loki. Järjestelmää hallinnoivan henkilön käsitystä käyttötapauksista ja käytön laajuudesta helpottaa, kun tunnistautuminen tapahtuu kaksivaiheisesti. Molemmat, kaksivaiheinen tunnistautuminen ja lokidata lisäävät myös järjestelmän tietoturvaa.

Etäjohtajan kannalta taas tieto siitä, että taustaprosessit sujuvat vapauttaa aikaa etätiimin kanssa vuorovaikutukseen sekä tiedon jälleen jakamiseen. Samalla toimivan etätyöpäivän rakentamisesta tulee mahdollista ja jopa helppoa.


Cloudflare for Teams veloituksetta käyttöösi

Poikkeustilanteen vuoksi, organisaatiot joutuvat omaksumaan etätyöskentelyn malleja kiihdytetyllä vauhdilla. Ymmärrämme tähän liittyvät haasteet ja haluamme auttaa.

Tarjoammeki nyt yhdessä teknologiakumppanimme Cloudflare:n kanssa ilmaiseksi:Cloudflare Partner Network Logo

 • Cloudflare for Teams jäsenyyttä kaikenkokoisille organisaatioille 1.9. saakka.
 • Vapaaehtoinen 30 minuutin onboarding-sessio teknisen asiantuntijan kanssa
 • Ei sitoutumisvelvoitetta 1.9. jälkeen

Cloudflare for Teams mahdollistaa tiimijäsentesi työskentelyn organisaatiosi sovelluksissa turvallisesti, mistä tahansa lokaatiosta tai millä tahansa laitteella – ilman VPN:ää.

Ota tarjous käyttöön