Mimmit koodaamaan verkkokauppoja

Hands-on-tutustumista ohjelmistoalaan Ambientian workshopissa

Ambientia piti huhtikuussa 2018 oman koodausworkshopin osana Ohjelmistoyrittäjien Mimmit koodaa -projektia.

Ohjelmistoalalla on huutava pula tekijöistä. Mimmit koodaa -projektin tarkoitus onkin kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään alalle. Projektin maksuttomat koulutukset ovat suunnattu alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole merkittävästi aiempaa koodauskokemusta.

Koodia, verkostoitumista ja uuden oppimista

Ambientialla lähdettiin innokkaasti mukaan miettimään workshoppia, josta olisi kaikille, osallistujille sekä järjestäjille, hyötyä. Päätimme päivän aikana rakentaa PWA:n (Progressive Web App) rungon verkkokaupan kategorianäkymästä. Asetimme päivän tavoitteiksi uuden oppimisen, uusien ajatuksien herättelyn ja hauskanpidon. Kyseessä oli kuitenkin vapaaehtoinen workshop ja yhdessä oppiminen eikä mikään pakkopulla. Teeman mukaan halusimme sekä kannustaa opettelemaan koodaamista että tuoda esille, millaista olisi työskennellä Ambientialla.

Workshop toteutettiin kädet saveen -asenteella. Kun kaikille oli saatu kehitysympäristöt pyörimään omille koneille, pääsimme aloittamaan. Osallistujat työskentelivät 2-3 henkilön pienryhmissä ja saivat päivän mittaan paljon tukea, uusia ajatuksia ja näkemyksiä kouluttajien lisäksi myös toisiltaan. Myös me kouluttajat pääsimme oppimaan uutta.

Kaiken kaikkiaan pidin tapahtumaa erittäin onnistuneena, ja kiitos siitä kuuluu kaikille Mimmeille, Ohjelmistoyrittäjille ja Ambientian puolelta tilaisuuden mahdollistaneille henkilöille.

Lisätietoja

Image

Tero Tielinen

Tero haastaa asiakkaita uudistamaan sähköistä kaupankäyntiä ja olemassaolevia toimintamalleja. Ympäri Suomea töiden mukana reissaavan Teron löytää vapaalla todennäköisesti kodin rauhasta, pyöräilemästä tai kuntosalilta.

Julkaistu 23.5.2018

Lisää aiheeseen liittyvää