Kyllä Magento 2 -version puolesta puhuu se, että meillä on asiantuntijoita jotka ovat tehneet Magenton kanssa verkkokauppoja viidestä kymmeneen vuotta ja silti suosittelemme sitä asiakkaidemme verkkokaupankäynnin alustaksi yhä uudelleen, toteaa itsekin kokeneeseen porukkaan kuuluva Software Developer Teemu Räsänen.

Toki itse teknologia ei ole Räsäsen mukaan keskiössä silloin, kun mietitään asiakkaan tarpeeseen parasta ratkaisua. Tärkeintä on ymmärtää, millä raha tuodaan asiakkaalle, eli bisnesälyn ja teknologiavalinnan yhdistäminen. Bisnesmuotoilun ytimeen päästään konseptointivaiheessa, jonka Ambientian tiimi ja asiakas toteuttavat tiiviissä yhteistyössä.

Selkeä, nopea ja muokkautuva

Magento 2 on nykyaikaistettu versio vanhasta. Rakenteessa on Räsäsen mukaan tehty paljon parannuksia ja esimerkiksi laajennuksia tai muita muutoksia on entistä helpompi hallinnoida. Myös dokumentaatio on entistä selkeämpää.

Nähdään paremmin, miten kauppa on rakennettu ja paketti pysyy kasassa. Magento 2:n takana ovat nykyaikaiset, standardoidut työkalut ja toimintatavat, joiden ansiosta laajennusten elämänkaari on hallittavampi. Yhden moduulin koodi löytyy nyt yhdestä paikasta, selventää Räsänen.

Käyttöliittymä on selkeämpi ja nopeampi, jolloin itse verkkokauppiaalle ylläpito on yksinkertaista. Myös kaupan kustomointi käy vaivattomammin. Loppuasiakkaalle uusi alusta näkyy lähinnä toimivana käyttöliittymänä.

Räsänen suosittelisi Magento 2 -alustaa kaiken kokoisiin verkkokauppaprojekteihin.

Voimme tehdä varsin kevyenkin toteutuksen verkkokaupalle käyttäjäkoulutuksineen tai toteuttaa vaikka miten järeän konseptin. Palkitsevimpia sekä meille että asiakkaalle ovat projektit, joissa olemme kauppiaan rinnalla jo bisnesmallin suunnittelussa. Tällöin meidän pitkä kokemuksemme tuodaan kauppiaan tueksi. Ideaalitilanteessa olemme asiakkaan rinnalla seuraamassa myös miten kauppa käy ja miten asiakkaan kannattaisi kehittää verkkokauppaansa.

Teemu Räsänen, Software Developer

Muihin verkkokauppa-alustoihin verrattuna Magento 2 pyörii omassa luokassaan. Se on Räsäsen mukaan yhä edullinen mutta silti tarvittaessa järeä paketti. Muokkautuvuus onkin yksi alustan ehdottomista vahvuuksista. Sillä saadaan rakennettua juuri sellainen kauppa, joka tarvitaan.

Magento 2 herättää kiinnostusta

Ambientia on tehnyt Magento-toteutuksia jo vuosia. Pikkuhiljaa kiinnostus kakkosversioon on heräämässä ja pilottiprojektit ovat parhaillaan käynnissä.

Päivittäminen Magento 2:een ei ole mikään valtava projekti ajan tai kustannusten suhteen. Magento tarjoaa hyviä migraatiotyökaluja, joilla voidaan siirtää vanhan verkkokaupan tiedot uuteen. Ulkoasu joudutaan toki rakentamaan uuteen malliin ja jos vanhassa on erikoisia moduuleita, näitä joudutaan osittain rakentamaan uusiksi.

Teemu Räsänen kertoo, että uuden alustan kanssa työskentely on aina vimmaista uuden opettelua, sekä tekijöiden että tilaajien puolelta. Tähän saakka kertyneen kokemuksen pohjalta hän uskoo Magento 2 -alustaan vankasti:

Sen päälle rakennetaan vielä maailmanluokan verkkokauppoja, jotka eivät häpeä isoillekaan kilpailijoille.

ambientia

Blogi