Ambientia oli keväällä pääyhteistyökumppanina Finlandia-talolla järjestetyssä Service Desk 2017-tapahtumassa.

Siellä ollessa sain ajatuksen jakaa kanssanne yhden tämän hetken suosikkini Jiraan ja Service Deskiin liittyen. Kyseessä on Insight Asset Management for Jira-hallintatyökalu, jonka on kehittänyt ruotsalainen liiketoimintaratkaisuja tarjoava yritys Riada. Insight Asset Management-lisäosalla on erilaisia käyttökohteita jo laajasti. Riada tiivistääkin lisäosan edut hyvin: ”Jira is phenomenal for managing Issues, Insight is great for everything else.”

Omat mielipiteeni tästä uudehkosta lisäosasta, kun tajusin kaikki Insight Asset Managementin mahdollisuudet, olivat varsin samankaltaiset kun Riadalla. Eihän tätä uutuutta voinut muuta kuin rakastaa! Tutustuin Insightiin Ambientian lisenssienhallintaprosessin uudistamisen yhteydessä, kun päätimme tutkia Insightin käyttömahdollisuutta omiin tarpeisiimme. Vaikutti, että tässä olisi juuri se puuttuva palanen mikä toisi täysin uuden ulottuvuuden lisenssien hallintaprosessiin helppoudellaan ja vaivattomuudellaan.

Mitä kaikkea Insightilla sitten Jirassa voidaan hallita? Lista on pitkä, mutta ainakin seuraavat asiat ovat hallittavissa helposti:

  • Tietokoneet, palvelimet, puhelimet, asennettavat sovellukset, lisenssit
  • Julkaisunhallinnassa sovellusten versiot, komponentit, buildit, julkaisut
  • Asiakkuudet, yhteyshenkilöt, prospektit
  • Työntekijät, perehdytys- ja yrityksestä poistumisasiat, pääsyjen hallinta, lomat
  • Markkinoinnissa muun muassa kampanjat ja eri kanavat

Insight Asset Managementista on siis hyötyä monelle eri funktiolle yrityksessä. Toimintaperiaate on yksinkertainen tietokannan toimiessa ikään kuin tietokannan päällä. Esimerkiksi työntekijöitä käsittelevään tietokantaan on yksinkertaista lisätä uusia täytettäviä kohtia avointa rajapintaa käyttäen.

Visuaalinen on kaunista

Insight Asset Managementissa on myös hyvä visuaalinen objektien suhteiden näyttö. Usein käyttäjällä on tietokone, siellä sovelluksia ja sovelluksiin liittyviä lisenssejä. Nämä kytkökset toisiinsa nähdään Insight Asset Managementissa kaaviokuvana, josta objektien välisiä suhteita voidaan tarkastella ja kaaviosta valitsemalla saada halutun objektin tiedot näkyviin. Tämä luo mahdollisuuden osien hallintaan myös niille, joilla ei ole kokemusta tai osaamista varsinaisista tietokannoista.

Insight Asset Management toimii loistavasti myös Jira Service Deskin osana. Esimerkiksi tietyn käyttäjän tekemät tiketit saadaan helposti haettua kyseisen käyttäjän tiedoista ja tietyn läppärimallin vikatiketit edelliseltä vuodelta. Tämä avaa ihan uusia raportointimahdollisuuksia yrityksille. Raportteja voidaan luoda niin sanotuiksi gadgeteiksi, jotka ovat näytettävissä Jiran dashboardeilla.

Lopuksi ajattelin vielä jakaa pari esimerkkiä toteutuksista, joita me Ambientialla teemme Insightin avulla.

  • Jira Service Deskin pohjalle on rakennettu Atlassian lisenssien hallinta, jonka avulla hallitaan Ambientian asiakkaiden lisenssien tilaamista ja uusimista. Insightilla on mahdollista hallita tässä esimerkissä lisenssit, asiakkuudet sekä yhteyshenkilöt.
  • HR-tietokanta, jolla hallitaan yksittäiseen Ambientian työntekijään liittyvät tiedot työsuhteen tilasta kengän kokoon.
  • Ambientian myynnin käyttöön toteutettu referenssitietokanta, josta voidaan nopeasti hakea referenssejä eri kriteereillä. Esimerkiksi kaikki työmäärällisesti 30 henkilötyöpäivää ylittävät Jira Service Desk-toteutukset viimeisen kahden vuoden ajalta ovat helposti löydettävissä.

Kirsikkana kakun päällä Insightissa on vielä se, että se tukee automaatiota (joko omalla UI-pohjaisella konfiguraattorilla tai Groovyn kautta). Tietojen tuonti on helppoa, oli kyse sitten Jira-käyttäjistä tai muista ulkoisista lähteistä. Käyttöönotto on todella vaivatonta ja tarvittaessa Riadalta on saatavissa erinomainen tuki. Suosittelen kaikille Jiraa käyttäville ainakin tutustumaan Insight Asset Managementin mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti!

Jos haluat tutustua Insight Asset Management-demoon, ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen.

ITSM eli IT-palvelunhallinta


Ota yhteyttä:

ambientia

Blogi