Interaction18 on IxDAn eli Interaction Design Association vuosittain järjestämä konferenssi, joka kokoaa vuosittain samaan tilaan vuorovaikutuksen parissa työskentelevät ympäri maailman.

Matkasta oli tulla heti alkumetreillä katastrofaalinen peruttujen junavuorojen sekä olemattoman ranskankielentaitoni vuoksi. Tarkoituksenani oli lentää Geneveen ja siirtyä sieltä junalla Lyoniin, Suomesta kun suoria lentoja ei ole tarjolla. Jo Geneven asemalla kyseinen tapahtuma kuitenkin näytti parhaat puolensa eli ihmiset ja kohtaamiset. Törmäsin sattumalta konferenssiin matkalla olleeseen sveitsiläiseen, joka puhui myös ranskaa. Siitä bussimatkasta alkoi huikea konferenssireissu!

Interaction kerää yhteen monenlaiset tekijät ja tapahtumassa törmäsikin mm. UX Designereihin, palvelumuotoilijoihin, käyttöliittymäsuunnittelijoihin, visualisteihin, tuotemuotoilijoihin sekä käyttäytymisen tutkijoihin. Tämän ansiosta ohjelmakin on monipuolinen ja puheita paljon. Monessa puheenvuorossa toistuivat teemat, joista kirjoitan myöhemmin lisää:

  • etiikka suunnittelutyössä ja liiketoiminnassa
  • saavutettavuus (punavihersokeutta laajemmin)
  • mobile only ja ylipäätään suunnittelu kehittyville markkinoille
  • ihmiskeskeisyys kaikessa tekemisessä sekä käyttäjän oikeus omaan dataansa.

Näiden inspiroivien ja antoisien puheenvuorojen lisäksi tapahtuma tarjoili mielenkiintoisia ja antoisia keskusteluja yhteisön jäsenten kanssa. En muista toista konferenssia, jossa olisin kokenut oloni kotoisaksi keskustellessani ihan kenen kanssa tahansa.

Tuon asemalla kohtaamani ihmisen kanssa vietimme aivan uskomattoman viikon Lyonissa. Suunnittelijajoukko, jonka kanssa kiersimme kaupunkia, haastoimme ajatuksia ja jaoimme inspiraatiota, kasvoi päivä päivältä suuremmaksi. Neljän mahtavan vuorokauden jälkeen tuntui haikealta hyvästellä nämä upeat ihmiset. Muistona tästä reissusta kuitenkin on yhä aktiivinen Whatsapp-ryhmä, jossa jo sumplitaan seuraavaa miittiä, jaetaan kuulumisia sekä jatketaan ammatillisten asioiden jakamista.

Tästä kaikesta vuorovaikutuksessakin on lopulta kyse – ihmisten välisistä kohtaamisista toistensa, ympäröivän maailman tai digitaalisten palveluiden kanssa.

Innostavaa viikkoa!

Ps. Kannattaa lukea myös Interaction Designer Mikko Suomisen reissukuulumiset SmashingConfasta.

    

Avainsanat:
etiikka, ihmiskeskeinen suunnittelu, Interaction18, IxDA, käytettävyys, kehittyvät markkinat, Lyon, mobile only, palvelumuotoilu, Ranska, saavutettavuus
ambientia

Blogi