6.45

Herätyskello soittaa ensimmäisen kerran. Tästä alkaa torkutus, jonka välissä huutelen lapsia hereille. Ovat perineet unenlahjat äidiltä.

7.15

Ollaan kaikki ylhäällä: aamuruletissa pyörivät aamupala, hukassa olevat vaatteet sekä päivän tärkeät asiat. Vilkaisen puhelimesta päivän palaverit todetakseni, että ensimmäinen pitää hoitaa puhelimessa matkalla toimistolle.

7.45

Vien lapsen päiväkotiin matkalla toimistolle. Päiväkodin pihalla liityn sisäiseen palaveriin puhelimella. Tähän on onneksi hyvä softa olemassa ja näen puhelimesta myös jaettavat materiaalit. Kävimme läpi tarjousmateriaalit myyntikonsultin ja sovelluskehittäjän kanssa. Kerroin näkemykseni siitä, miten projektin suunnitteluosuus kannattaa toteuttaa.

9.00

Toimistolla on tarjolla aamupalaa. Meillä on kiertävät vuorot asian järjestämiseksi. Hauska nähdä, miten erilaisia ja samanlaisia tottumuksia eri ihmisillä on.

10.15

Meillä on lyhyt sisäinen palaveri (daily) yli vuoden pituisesta projektista, jossa vastaan sovelluskehitykseltä tuleviin kysymyksiin ja kerron näkemykseni muutamaan toiminnallisuuteen. Priorisoimme töiden tärkeyttä julkaisun kannalta sekä keskustelemme tulevasta loppukäyttäjätestauksesta.

11.00

Siirrymme koko Turun toimiston porukan kanssa lounaalle.

12.00

Meillä on palaveri omien prosessien kehittämisestä. Katsomme, missä vaiheessa materiaalit ovat ja sovimme niiden jatkotyöstämisestä.

13.00

Iltapäivän työstän seuraavan päivän workshoppia ja sen materiaaleja ennakkotehtävien perusteella. Huomenna on tarkoitus saada asiakkaan sisäiset prosessit mallinnettua, jotta sieltä voidaan tunnistaa toiminnallisuuksiin vaikuttavat kohdat. Tilaan myös junaliput, sillä usein työpajojen perässä tulee matkustettua Helsinkiin.

15.30

Lähden hakemaan lasta päivähoidosta ja käyn ostamassa matkalla vielä muutaman työpajassa tarvittavan tarra-arkin. Tein vähän lyhyemmän päivän, sillä tiedän jo kokemuksesta, että huominen reissupäivä tulee olemaan pidempi.

17.30

Päivällisen jälkeen suuntaan lasten kanssa suunnistustreeneihin metsän keskelle. Siellä jos jossain päivän kiireet unohtuvat.

21.00

Olin unohtanut tulostaa canvas-pohjat mukaan työpajaan ja laitan ne tulostumaan etänä toimistolle, jotta voin ne aamulla näppärästi napata ennen junaan hyppäämistä sieltä.

Haluatko tietää lisää arjesta meillä?

Oletko kiinnostunut tietämään, miten palvelumuotoilun avulla voisi boostata yrityksesi liikevaihtoa? Kerro ajatuksesi, olemme sinuun yhteydessä.

Avainsanat:
arki, palvelumuotoilija
ambientia

Blogi