Tiedotimme muutama viikko sitten organisaatio-ohjelmistoja tekevän Atlassianin linjaamiin muutoksiin omien Server-tuotteidensa ympärillä. Atlassian tulee lopettamaan Server -tuotteiden tuen ja panostamaan jatkossa Data Center ja Cloud -tuotteisiin.

Miten reagoida Atlassianin Server -tuotteiden muutoksiin?

Atlassian Server -muutokset

Uusien Atlassian Server-tuotteiden myynti päättyy helmikuussa 2021. Olemassa olevien lisenssien uusinta ja tuki jatkuvat vielä siirtymäajan, 2024 asti. Nykyiset Server -tuotteet jatkavat toimintaansa helmikuun 2021 jälkeenkin, eli välitöntä huolta tuotteiden käytön loppumisesta ei ole.

Kuitenkin, helmikuussa 2021 voimaan tuleva lisenssihintojen korotus ohjaa tekemään jatkosuunnitelmia jo aiemmin. Varautumalla voi myös saada huomattavia kustannussäästöjä.

Atlassian tuotteiden nykytilanteen kartoitus on paras tapa varmistaa juuri omaa käyttötarkoitusta parhaiten palveleva ratkaisu tulevaisuudessakin. Suunniteltujen ja sovittujen jatkotoimenpiteiden avulla tarvittavat muutokset ja mahdolliset kustannusvaikutukset voi ennakoida järkevällä tavalla. 

Mitä vaihtoehtoja Atlassian Server -organisaatioilla on?

1. Migraatio Atlassianin pilveen

Tuotteiden ja palveluiden (Jira, Jira Service Management, Confluence ym.) siirto Server ympäristöstä Atlassian Cloudiin. Atlassian on viime vuodet panostanut valtavasti oman pilvipalvelunsa tuottamiseen ja kehittämiseen. Pilvipalveluun siirryttäessä mm. konesalikustannukset poistuvat, versiopäivityksiä ei tarvitse suunnitella koska käytössä on aina viimeisin versio tuotteesta. Atlassian Cloud on helposti skaalattavissa käyttäjämäärien osalta esim. muutostilanteissa. Atlassian Cloud soveltuu erinomaisesti sekä PK-yrityksille että suurille organisaatioille. Atlassian Cloud ympäristössä voidaan määritellä, että asiakasdata tulee sijaitsemaan EU-alueella, jolloin GDPR vaatimukset täyttyvät monissa paikoissa.

2. Migraatio Data Center -ympäristöön

Tässä migraatiossa on kaksi vaihtoehtoa, lisenssimallin muutos tai klusteroitu data center-malli. Kun asiakkaalle on tärkeää, että palvelut pyörivät omalla serverillä tai tietyssä konesalissa, suosittelemme siirtymään Data Center-lisensseihin. Data Center lisenssimuutos on suhteellisen helppo valinta, kunhan ensin varmistetaan ohjelmistojen versiot. Toinen teknisempi vaihtoehto, joka voidaan toteuttaa myös myöhemminkin lisenssimuutoksen jälkeen, on hyödyntää Data Center-lisenssoinnin tarjoama parannus palvelun suorituskykyyn ja taata sille maksimaalinen käytettävyys klusteroinnin ja kuormituksen jakamisen myötä.

3. Server -tuotteen käytön jatkaminen

Uusimalla Server-lisenssien tilauksen jää reilusti aikaa, vaikka 2024 asti, miettiä rauhassa vaihtoehtoja miten reagoida muutokseen.

Voit kuitenkin hyödyntää nykyiset lisenssihinnoittelut ja aloittaa muutoksen suunnittelun heti. Autamme mielellämme vaihtoehtoisen ratkaisun kartoituksessa, suunnittelussa ja lisenssiasioissa. Alta voit varata veloituksetta 15 minuutin sparrausajan Atlassian asinatuntijamme kanssa.

Valmistaudu muutokseen – Tilaa veloitukseton 15 minuutin sparraushetki

Sparraushetkessä asiantuntijamme käy kanssasi läpi mitä toimenpiteitä kannattaa ottaa huomioon omalle organisaatiolle parasta vaihtoehtoa valitessa. Näitä voivat olla esim:

  • Kartoitus nykytilanteesta
  • Kustannuslaskema lisenssimuutoksen vaikutuksesta
  • Tekninen kuvaus
  • Muut tarvittavat jatkotoimenpiteet

Varaa 15 min sparraushetki

Ole nopea, sillä siirtymällä Atlassian Cloud tai Data Center ratkaisuun ennen helmikuuta 2021 on mahdollista saada huomattavia kustannussäästöjä.

Atlassian Server -muutokset

Heräsikö kysymyksiä, mutta et ole vielä valmis veloituksettomaan sparraukseen? Voit myös ottaa yhteyttä tällä lomakkeella.

Avainsanat:
Atlassian

Blogi