Helsingin yliopiston intranet luo yhteisöllisyyttä ja sujuvoittaa työntekoa

Siirry sivun sisältöön

Intranet luo yhteisöllisyyttä ja helpottaa tiedonhankintaa.  

Helsingin yliopiston uusi intranet Flamma valmistui keväällä 2019. Intran tavoitteena oli luoda yhteisöllisyyttä, tarjota uusia ominaisuuksia sekä selkeämpi polku tietoihin. 

Alustan oli tärkeä olla joustava ja mukautuva. Flamma-projektiin osallistui useita eri tahoja, mutta suurin vastuu toteutuksesta oli Ambientialla. Alustan teknologiaksi valikoitui Liferay, joka tarjoaa valmiita ratkaisuja ja komponentteja moniin käyttötapauksiin. Se on myös helposti muokattavissa asiakkaan ja/tai palvelun tarpeisiin.  

– Projekti käsitti noin 800 tehtäväkokonaisuutta. Toteutimme yhteensä noin 700 sisältösivua kolmella eri kielellä, kertoo projektipäällikkö Vesa-Pekka Virtanen Ambientialta. 

"Nyt myös kuka tahansa meiltä voi luoda uutisia ja postata yhteisövirta Virtaseen. Sisältöä voi muokata ja se on tehty mahdollisimman helpoksi"
Pauliina Pajunen, Sisältövastaava, Helsingin Yliopisto

 

 

Responsiivinen ja moderni käyttöliittymä

 

Intranetin suunnittelun lähtökohta oli käyttäjälähtöisyys. Suunnittelussa huomioitiin yliopiston tutkijoiden ja muun henkilöstön tarpeet, joiden pohjalta lähdettiin luomaan sopivia palveluita.  

Yksi tärkeä kriteeri oli hakutoiminnon toimivuus. 

 – Mielestäni yksi parhaista asioista, mikä on nyt uuden intran myötä muuttunut, on se, että käyttäjä voi käyttää uutta Flammaa eri päätelaitteilla. Se on käyttöliittymältään nykyaikainen, moderni ja responsiivinen, kertoo tekninen tuoteomistaja Mikko Hassinen. 

 

Helsingin_Yliopisto_Intra_tiimi

Hyvä yhteisö ympärillä

 

Uusi intranet on selkeästi sujuvoittanut yliopiston tutkijoiden ja muun henkilökunnan työntekoa. Myös yhteisöllisyyden ja sisäisen viestinnän edellytykset ovat huomattavasti aiempaa paremmat. Henkilöstö on ottanut uuden intran hyvin vastaan. 

– Kyllähän se jännitti, miten meidän hieman kriittinenkin henkilöstömme ottaa tämän vastaan. Olemme kuulleet hyvää palautetta ja onnistuneet jopa ylittämään odotukset, Pajunen iloitsee. 

Ambientia ja Helsingin yliopisto onnistuivat luomaan hyvän mallin yhteistyön tekemiselle. Palvelu itsessään on todettu toimivaksi. 

– Ambientialta tuli meille koodarit ja oma projektipäällikkö. Heillä oli suurin panos intranetin toteuttamisessa, summaa tuoteomistaja Juha Sjöblom. 

Case_Helsingin_yliopisto_Ambientia_Intranet_tiimi

Helsingin yliopiston Mikko Hassinen, Pauliina Pajunen ja Juha Sjöblom halusivat kehittää intranettiä entistä käyttäjälähtöisemmäksi.

Yhteistyö jatkuu myös palvelun tuottamisen jälkeen 

Mikään digitaalinen palvelu ei ole koskaan valmis, ei myöskään Flamma. Palvelun lanseeraamisen jälkeen on tehty paljon kehitystyötä: etusivun layoutia on paranneltu käyttäjien toiveiden pohjalta, hakutoimintoa on tuunattu vielä paremmaksi ja yhteisöllisyyttä on lisätty.  

Näiden lisäksi alustaa on päivitetty säännöllisesti, mikä mahdollistaa uusien ominaisuuksien käyttöönoton ja sujuvamman sisällöntuotannon.  

– Meillä on hyvä yhteisö, joka kehittyy ja toimii osana Helsingin yliopiston DigiHub-tuotekehitysyhteisöä. Meillä on hyvät toimittajat, jotka voivat tukea meitä niissä asioissa, joita emme osaa itse tehdä, Hassinen kiteyttää. 

Lisää aiheeseen liittyvää