JHL on ammattiliitto, joka yhdistää kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa työskentelevät ammattilaiset sekä samojen alojen opiskelijat. Jäseniä on yli 200 tuhatta, verkossa aika monta kriittistä järjestelmää, saitilla tuhansia samanaikaisia käyttäjiä sekä tarve uudistaa koko jäsenille ja suurelle yleisölle suunnattu palvelu: jhl.fi. Ja taas mentiin!

JHL.fi on jäsenkanava ja tietopankki, koulutuskanava sekä liiton viestinnän ja markkinoinnin temmellyskenttä. Lisäksi se on ammattiliiton digikanavien koti ja olemassa olevien jäsenten ekstranetti. Pysytkö mukana? Me pidimme hatuistamme kiinni ja hyppäsimme projektiin, jonka tavoitteena oli uudistaa koko sivusto palvelemaan paremmin kasvaneita käyttäjämääriä sekä vastamaan jäsenten kasvaneisiin odotuksiin tämän ajan ammattiliitosta ja sen digipalveluista.

Palvelumuotoilu on parasta

Vanha sivusto purettiin atomeiksi ja suunnittelu aloitettiin puhtaalta pöydältä yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas piti palvelumuotoilu-  ja rakennesuunnitteluvaihetta yhtenä projektin kiinnostavimpana ajanjaksona. Intensiivisen perussuunnitteluvaiheen, modernien työkalujen sekä oikein valittujen teknologioiden avulla projekti saatiin valmiiksi ja sivusto auki ennätysajassa – ja sovitussa aikataulussa.

OpenShift hoitaa kävijäpiikit

Palvelu rakennettiin konttipohjaisen OpenShift-teknologian varaan, joka muiden pilviteknologioiden tapaan mahdollistaa skaalautuvan ympäristön sovelluksille. Esim. kun JHL:n palveluissa on käyttäjäpiikki, palvelu skaalautuu automaattisesti ilman, että jonkun pitäisi olla puristamassa palvelimesta lisää tehoja. Tarvittaessa älykäs palvelualusta myös käynnistää virheellisesti toimivan kontin uudestaan. Tämä lisää sovelluksen palveluastetta – ja sitä kautta asiakastyytyväisyyttä.

Asiakkaalle tuotetussa kokonaisratkaisussa onnistuttiin hyödyntämään olemassa olevaa SSO (single sign on) -sovelluskoodia. Kiitos kontituksen ja softakehitystiimin tekemän rajapintojen standardoinnin, eri ohjelmointikielillä toteutetut osat saatiin kommunikoimaan saumattomasti keskenään ja samalla aidosti koko JHL:n kehittyvän palvelukokonaisuuden ulottuville. Olemassa olevaa tehokkaasti hyödyntämällä säästettiin myös reilusti aikaa.

Julkaisujärjestelmäksi WordPress

Julkaisujärjestelmäksi valikoitui WordPress, joka on helppo käyttää ja hakukoneystävällinen vaihtoehto. Kyseessä on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, jonka lähdekoodi on avoin ja kaikkien saatavilla – helppo kehittää, turvallinen käyttää ja suojattu.

”Iso verkkosivu-uudistus eteni ja valmistui täydellisesti aikataulussa. Työtä tehtiin iloisin mielin, keskustellen ja asiantuntevasti . Edessä siintävät muiden järjestelmien uudistukset eivät pelota, kun perussivusto on kunnossa.”

Loviisa Itäkannas, JHL:n markkinointipäällikkö ja projektivastaava

Näillä keinoilla sen teimme

Haluatko kuulla tai kysyä lisää?

Hienoa – lähetä meille viesti alta, niin olemme sinuun yhteydessä.