Perinteinen vaatekauppa nostaa profiiliaan myös verkossa

Analytiikkadata uudistuksen ytimessä

Vaatteiden myynti verkkokaupasta suomalaisille on tuhoon tuomittu idea. Näin voisi ajatella, ellei tuntisi Kekäleen tarinaa. Kekäle on Joensuussa syntynyt, merkkivaatteisiin erikoistunut vaateketju, joka tunnetaan ennen kaikkea kivijalkamyymälöistään. Se on koko 60-vuotisen historiansa panostanut asiakaskokemukseen ja palveluun. Näin Kekäle on myös oppinut tuntemaan suomalaisten tavan pukeutua.

Kekäleellä oli jo ennestään olemassa Magento 1 -alustan päälle rakennettu verkkokauppa. Edeltävän verkkokaupan toimimattomuus tietyissä toiminnallisuuksissa ja hitaus sai asiakkaan miettimään verkkokauppa-alustan päivittämistä ja kumppanin vaihtamista. Lisäpontta vaihtamiseen toi myös Kekäleen brändiuudistuksen myötä muotoutunut tarve saada kaupan ulkoasu vietyä enemmän nykyhetkeen.

+18%

myyntiä

+1,87

sekuntia nopeammat latausajat läpi sivuston kaikilla laitteilla

~700

tikettiä

25

sprinttiä

Verkkokauppa vastaamaan uutta brändiä

Verkkokaupan uudeksi alustaksi päätettiin valita Magenton juuri julkaistu versio 2.0. Päätöksen tueksi toteutettiin proof-of-concept -lähtö jossa varmistettiin, että tietojärjestelmät saadaan keskustelemaan Magenton ja mm. myymäläjärjestelmän Tekson kanssa. Lisäksi keskusteltiin Magenton edustajien kanssa ja raavittiin päästä puoli kiloa hilsettä.

Näkyvimpänä uudistuksena uudessa kaupassa on tietysti uuden brändin esille tuominen. Mutta koska hyvännäköiset kakutkaan eivät aina maistu hyvältä, tavoitteena oli myös:

  • kaupan nopeuttaminen ja suorituskyvyn parantaminen
  • sisäisten prosessien tehostaminen
  • mobiiliostamisen helpottaminen

Näillä keinoilla sen teimme

Verkkokauppa julki

Kommunikointi ja avoimuus nousivat projektin onnistumisen kannalta oleellisiksi asioiksi. Vaikka Magento 2 -kehittäminen osoittautui työlääksi alustan keskeneräisyyden vuoksi, avoimuus ja molemminpuolinen luottamus mahdollisti sen, että projekti eteni koko ajan tavoitteita kohti. Tästä erityiskiitos paitsi kehitystiimille, myös asiakkaalle!

Vuoden alussa beta-versio (ns. soft launch) näki päivänvalon ja pääsimme keräämään aitoa käyttäjädataa jatkokehittämisen tueksi. Kaupan optimointi ja käyttäjäkokemuksen kehitys jatkuvat edelleen niin kuin pitääkin. Mentaliteetti ”aina voidaan parantaa” näkyy sekä asiakkaan että meidän tekemisessä. Konversion parantaminen edelleen, keskimääräisen ostoksen nostaminen ja henkilökohtaisen palvelukokemuksen kehittäminen ovat asioita, joiden kanssa teemme tällä hetkellä töitä. Vaikka täydellisyyteen on vielä matkaa, jo nyt voidaan sanoa, että projekti on kasvattanut asiakkaan verkkokaupan myyntiä, tilausmääriä ja parantanut merkittävästi sisäisiä prosesseja.

Tutustu verkkokauppaan

Asiakkaana on tärkeää, että palvelutoimittajan kanssa pystyy tekemään yhteistyötä luottamuksella. Koen Ambientian seisovan samassa veneessä, viemässä asioita yhdessä eteenpäin.

Eetu Karppanen,

eCommerce Manager

Kekäle

Tekeminen Ambientian kanssa on ollut erityisesti läpinäkyvää ja sujuvaa.

Verkkokauppaprojekti itsessään oli Magento 2:sta johtuen odotettua takkuisempaa ja hitaampaa. Olemme kuitenkin iloksemme saaneet nähdä jo kuuden kuukauden jälkeen julkaisusta, että kauppauudistuksesta huolimatta liiketoiminnan tärkeät mittarit osoittavat vihreälle (konversioprosentin kasvu, tilausmäärät, luonnollinen hakukoneliikenne ja erityisesti liikevaihto). Unohtamatta myöskään niitä näkymättömiä tekijöitä, kuten tuotteistusprosessi ja asiakasviestintä, jotka ovat tehostunut kauppauudistuksen myötä merkittävästi.

Jos kaipaat ammattitaitoista teknistä kumppania, jonka kanssa dialogia voidaan oikeasti käydä, voin vilpittömästi suositella Ambientiaa

Eetu Karppanen,

eCommerce Manager

Kekäle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, olemme yhteydessä mahdollisimman pian.