Ambientia on ollut Meyerin kumppani kahdeksan vuotta, laivanrakennusprosessin eri vaiheissa. Sinä aikana Turun telakalta on laskettu kahdeksan alusta maailman merille.

Ambientia on ollut tuona aikana rakentamassa toiminnanohjausjärjestelmän apuna olevaa huomautustenhallintajärjestelmää, joka on laivanrakennuksen yksi keskeisistä työkaluista – piirustusvaiheesta aina valmiin laivan luovutukseen.

Ambientian työmaata on ollut Meyerin toiminnanohjausjärjestelmään linkitetty tehtävänhallinnan työkalu – toteutuspuolen monenlaisten käytäntöjen, tarkastustapaamisten, lupamenettelyjen ja kommentoinnin alusta, laivanrakennusprosessin eri vaiheissa.

  • 8 vuotta yhteistyötä
  • 8 alusta merille
  • 1000 aktiivista käyttäjää

Laivanrakennuksen toimialalla puhutaan ns. huomautustenhallintajärjestelmästä, joka tekee laivanrakennusprosessin tarkastus-, huomautus- ja muutoshallinnan viestinnän ja päätöksenteon mahdolliseksi. Käytännössä työkalu on viestikapula laivanrakennuksen alun ja lopun – sekä eri sidosryhmien välillä.

Omistajat, viranomaiset, alihankkijat, laivan luokituslaitokset – mm. he ovat tavalla tai toisella tekemisissä työkalun kanssa – tai vähintäänkin heidän toiveensa, vaatimuksensa ja huomautuksensa kulkevat sitä kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa tuhansia ja taas tuhansia tarkastustapaamisia, jotka generoivat tuhansia huomautuksia – korjauspyyntöjä ja muutospyyntöjä. Meyer Turun tapauksessa palvelulla on noin 1000 aktiivista käyttäjää.

Atlassian-työkalut haltuun

Jiran mahdollistama jäljitettävyys apuun

Huomautustenhallintajärjestelmä pitää sisällään kaiken sen virallisen viestinnän, jota projektien huomautusten ja muutospyyntöjen eteenpäin vieminen ja erilaiset lupamenettelyt edellyttävät. Kaikki muutospyynnöt ovat järjestelmän kautta siirrettävissä, hyväksytettävissä ja tarvittaessa jälkikäteen myös jäljitettävissä, olkoon kyse sitten laivan piirustusten muutoksesta, tapetin värin vaihtamisesta tai moottorin voimanlähteen vaihdoksesta.

Eri kehitysehdotuksilla on saatu isotkin muutospyynnöt läpivietyä, pienin askelin.  Laivoja rakentaessa turvallisuus, laatu, viranomaisvaatimukset ja yksityiskohtien lainmukaisuus ovat avainasemassa. Laivanrakennusprojektien kyydissä pitää olla sinnikäs ja kärsivällinen, pikamatka se ei ole.

Haluatko kuulla tai kysyä lisää?

Hienoa – lähetä meille viesti alta, niin olemme sinuun yhteydessä.