Väyläviraston intra - ihmiset esiin ja tiedon lähteille

Siirry sivun sisältöön
Laadukas ja helposti lähestyttävä työkalu tiedon ylläpitämiseen ja löytämiseen.

Kesällä 2017 Väyläviraston Intranet-palvelun Liferay 6.1 -version tuki oli päättymässä. Intran noin 600 käyttäjältä oli kerätty toiveita palvelukanavan parantamiseksi. Käyttäjäpalautteen ja yhteisten suunnitteluhetkien pohjalta konseptoimme kokonaan uuden palvelun Liferay DXP -ympäristöön.

Uuden konseptin myötä ihmiset, asiantuntijat ja ajankohtaiset asiat, prosessit ja vastuut tuotiin entistä voimakkaammin esiin. Intran keskeisimpiä tehtäviä on kertoa, kuka vastaa mistäkin ja mistä tarvittavat tiedot löytyvät. Tietojen löydettävyys ja ajantasaisuus olikin yksi tärkeimmistä uuden palvelun tavoitteista.

Käyttökokemusta haluttiin parantaa mm. mahdollistamalla palvelun käyttö eri päätelaitteilla sekä tarjoamalla useille kymmenille tiedon ylläpitäjille nopeampi ja helpompi tapa ylläpitää sisältöjä. Palvelulle suunniteltiin samalla uusi visuaalinen ilme, jota täydennettiin ketterän toteutuksen menetelmin vielä keväällä 2018.

Aloittaminen ”puhtaalta” pöydältä on hyvä vaihtoehto siirryttäessä Liferay DXP -versioon

Intran uudistaminen ja uuteen DXP-versioon siirtyminen tarkoitti, että saimme mahdollisuuden suunnitella uutta, ehostaa aiemmin toimineita kokonaisuuksia sekä jättää vanhaa ja tarpeetonta pois. Projektien nopeat läpivientiajat ja helposti käyttöönotettavat ominaisuudet mahdollistivat aloittamisen puhtaalta pöydältä ilman vanhoja rasitteita. 

Intra-palvelun tärkeimpiä tehtäviä on tuoda ihmiset esiin ja opastaa tietojen äärelle

Uuden palvelun myötä vanhat räätälöinnit vähenivät merkittävästi, noin 60 kappaleesta kymmeneen. Niiden rinnalle suunnittelimme uusia toiminnallisuuksia, jotka vahvistivat yhteisöllisyyttä ja Intraa ajantasaisen tiedon kanavana sekä paransivat henkilöiden ja sisältöjen löydettävyyttä.

Lopputuloksena kokonaan uusi ja toimivampi Intra

Liikennevirasto sai käyttöönsä palvelun, joka on aiempaa helpompi ja nopeampi käyttää ja ylläpitää. Liferay DXP:n valmiit elementit tekevät Intrasta laadukkaan ja käyttäjälleen helpostilähestyttävän työkalun. Muita vahvuuksia ovat mm. DXP:n modulaarisuus ja soveltuvuus eri käyttötarkoituksiin; ominaisuus, joka mahdollistaa alustan hyödyntämisen tarvittaessa myös muuhun sähköiseen asiointiin.

Mitä uutta Intra toi mukanaan? Mm. Uutislistaukset, luetuimmat uutiset, henkilöhaun, Google Like Search:n, myWay:n (Facebook-tyyppinen toiminnallisuus, johon kaikki käyttäjät voivat kirjoittaa viestejä sekä lisätä kuvia), blogit, kommentoinnit, tapahtumat, suosikit sekä organisaatiotiedot.

Lisää aiheeseen liittyvää

Palvelunhallinta

Digital Workforce – wikikulttuuria rakentamassa

Yhtiön nopea ja kansainvälinen kasvu on tuonut mukanaan haasteita tietämyksenhallinnassa; mistä löytyy ajantasainen tieto, kuka sitä tuottaa ja miten sitä hallitaan?

Lue lisää