Data tuo tulosta – kun sitä osaa käyttää

Analytiikan kelkasta ei kannata pudota, sillä se tuo yrityksellesi merkittävää kilpailuetua. Tämän lausahduksen olet varmaan kuullut ennenkin. On totta, että analytiikan avulla voi kehittää kasvustrategiaa ja tukea kehittyvien liiketoimintojen vaatimuksia lähes millä tahansa toimialalla. Kuitenkin tällä hetkellä useimmat yritykset hyödyntävät vain murto-osan datastaan.

Mutta kuinka sitten hypätä datan ja analytiikan kelkkaan? Ensimmäinen vaihe on tehdä yrityksellesi datastrategia. Se kannattaa aloittaa pian, sillä riittävän datan kerryttäminen saattaa kestää kuukausia, usein jopa vuosia.

Data Science – datatiede

Data Science eli datatiede pitää sisällään koneoppimista, tilastotiedettä, algoritmejä, tiedonhallintaa ja sovelluskehitystä. Datatiede liittyy oleellisesti siis tekoälyyn, mutta myös moneen muuhun.

”Käytännössä datatiede on suurien aineistojen analysointia tukeva tieteenala ja niinpä esimerkiksi trendikkäät termit, kuten big data tai data mining eli datalouhinta liittyvät siihen oleellisesti. ”

Tänä päivänä lähes jokaisella yrityksellä on käytössään suuria määriä dataa erilaista dataa. Harva kuitenkaan vielä osaa hyödyntää tätä dataa selkeällä tavoitteella siten, että se tukee liiketoimintastrategiasta löytyviä tavoitteita. Yrityksen olemassa olevien tavoitteiden tulisi myös tekoälyprojektissa ohjata sitä, minkälaista dataa kerätään ja minkälaisin keinoin kerättyä dataa on järkevää käsitellä.

Tiedätkö jo mitä liiketoiminnan tavoitteitasi haluat datan ja tekoälyn avulla tukea ja edistää?

Data Science – datasta enemmän irti

Tekoälyasiantuntijuus Ambientialla

Tarjoamme räätälöityjä datan hallinnan ja hyödyntämisen ratkaisuja ydinliiketoimintasi edistämiseksi. Rakennamme ratkaisun asiakkaan tarpeen mukaan esimerkiksi datatieteen ja koneoppimisen tekniikkoja hyödyntäen. Kaikkia yrityksesi digitaalisia toimintoja on mahdollista parantaa tekoälyn avulla.

Miten tekoäly hyödyttää sinun liiketoimintaasi? Pyydä konsultaatio!

Me tuotamme räätälöityjä tekoälyratkaisuja eri liiketoiminta-alueille.

Yhdistämme tilastotieteen, matematiikan ja nykyaikaisen koneoppimisen, ja tuotamme selkeän ratkaisun asiakasyrityksen liiketoiminnan parantamiseksi. Voit käyttää myös asiantuntijoitamme esimerkiksi nousevien trendien tunnistamiseen, kuluttajamotiivien syvälliseen ymmärtämiseen, parhaan liiketoimintapotentiaalin löytämiseen sekä asiakasdatan voimakkaaseen hyödyntämiseen.

Blogissa:

Ennakoiva analytiikka valjastaa datan ennustamaan tulevaa

05.03.2021

Ennakoiva analytiikka valjastaa datan ennustamaan tulevaa. Tärkeintä on kysyä oikeita kysymyksiä, kerätä laadukasta dataa ja jalkauttaa tieto koko organisaatioon. Voiko tulevaisuutta ennustaa? Kyllä, jos…

Lue lisää

Älä hilloa dataasi

20.11.2019

Monen yrityksen tietokellareiden perukoilla saattaa lojua suoranaisia aarreaittoja hyödyntämätöntä dataa. Hamstrataanko teilläkin asiakastietoja, mittausdataa ja prosessidataa pahan päivän varalle kuin mummolassa konsanaan? Data paranee…

Lue lisää

Näin tekoäly (AI) mullistaa arkemme – Osa 1: Terveydenhuolto

11.09.2019

On jo pitkään povattu, että tekoäly tulee vaikuttamaan aivan jokaiseen toimialaan. Mutta miten tekoäly muuttaa arkeamme käytännössä? Eri alojen tulevaisuudennäkymiin liittyy uhkia, mutta ennen…

Lue lisää