Ohjelmisto­kehitys

Turhan usein ohjelmisto- ja sovelluskehitystä katsotaan vain koodaamisen ja teknologian kannalta. Pohjimmillaan ohjelmistokehityksen tarkoituksena on kuitenkin tuottaa parempia parempia palveluja ja palvelukokemuksia.

Ohjelmistokehitys liiketoiminnan tukena

Ohjelmistokehitys osaltaan mahdollistaa organisaation strategian toteutumisen. Lähes mikä tahansa toimiva palvelu alkaa toimivasta ohjelmistosta, joka tuottaa parhaan palvelukokemuksen loppukäyttäjälleen.

Analytiikan ohjaamana on mahdollista kehittää uudenlaisia, nopeasti muutoksiin reagoivia palveluja. Tällöin puhutaan analytiikkavetoisesta (Data driven development) ohjelmistokehityksestä. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat luoda palveluja pala kerrallaan, aitoihin liiketoimintatarpeisiin pohjautuen.

 

Mikropalvelut ohjelmisto- ja sovelluskehityksessä

Mikropalvelut (Microservices) tuovat analytiikkavetoisen kehittämisen oheen ratkaisun vaiheittaiseen kehittämiseen.

Mikropalvelut mahdollistavat toisistaan riippumattomien pienten sovellusten skaalaamisen liiketoiminnan kasvaessa. Niiden ohella myös erilaiset pilvialustat ovat yleistyneet osana ohjelmisto- ja sovelluskehitystä.

Parhaiten ohjelmisto- ja sovelluskehitystyö onnistuu kun kehittäminen on aidosti ketterää ja kommunikointi projektiryhmän kesken on avointa.

Ohjelmisto- ja sovelluskehitys on hyvä aloittaa muutamasta peruskysymyksestä:

  1. Kuka ohjelmistoa käyttää?
  2. Mitä liiketoimintastrategiasi osuutta ohjelmistokehitys pääasiassa tukee?
  3. Mitä tulevaisuuden toiveita yritykselläsi on sovelluksen ja ohjelmiston suhteen?

Vastausten pohjalta sovellusasiantuntija voi arvioida, mitä tietty ohjelmisto mahdollistaa ja miten se kannattaa suunnitella, jotta myös  jatkokehitys on ketterää.

 

Yhteisöllinen ja ketterä ohjelmistokehitys

Ambientialla sovelluskehittäjät keskustelevat aktiivisesti käytetyistä menetelmistä ja teknologioista. Nopeasti muuttuvan alan hallinta vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja yhteistyötä koko kehitystiimiltä. Myös uskallus tehdä ja kokeilla uutta on tärkeää.

Ohjelmistokehitys on käsityötä, jossa samaan lopputulokseen voi päästä monella eri tavalla. Uusi idea syntyykin usein silloin, kun vanhat tavat toimia kyseenalaistetaan ja haastetaan. Siksi on sovelluskehittäjälle on tärkeää kyky jakaa oppimaansa ja uskaltaa olla pelkäämättä. Pienissä palasissa kehittäessä toteutuu usein fail fast, learn faster-periaate.

 

Kumppanit ja sertifioidut asiantuntijat

Ambientian kumppaneita ovat muun muassa Atlassian, Liferay, Red Hat ja Magento.

Osaamista jaetaan molempiin suuntiin toimivan ja loppukäytäjää palvelevan kokonaisuuden saavuttamiseksi. Kumppanitoiminta tarkoittaa myös asiantuntijuuden jakamista kansainvälisillä foorumeilla sekä osaamisen kehittämistä alan laadukkailla koulutuksilla.

Ambientialta löydät sertifioidut asiantuntijat kaikkiin digitalisoinnin ja verkkokaupankäynnin teknologioihin, ihmisymmärrystä unohtamatta.

Tutustu kumppaneihimme

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Kerro, mistä sinua kiinnostaisi jatkaa keskustelua kanssamme!