Tunnetko, että digitaalisten palveluiden ja sovellusten suunnittelu ja toteutus on kutsumuksesi? Etsimme nyt käyttöliittymäsuunnittelun ja käyttökokemussuunnittelun vahvaa osaajaa riveihimme vahvistamaan Helsingin tiimiämme.

Miksi sinun kannattaisi hypätä mukaamme?

Antakaamme viime syksynä aloittaneen Interaction Designerin, Tampereella asuvan Saila Kurtin, kertoa tarkemmin. Saatat olla juuri hänen työparinsa tulevissa projekteissa!

Minkälainen paikka on auki?

Suunnittelemme loppukäyttäjille maailmanluokan digitaalisia asiakaskokemuksia asiakkaamme liiketoiminnalliset tavoitteet parhaiten huomioiden. Interaction Designerin työnkuva on monipuolinen ja tehtäviin voi kuulua hiukan osaamisestasi ja kiinnostuksestasi riippuen muassa prosessien suunnittelu, käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelu sekä prototypointi.

Käytännössä projektit koostuvat verkkopalvelujen ja erilaisten digitaalisten toimintaympäristöjen suunnittelusta ja toteutuksesta. Sinulla on paljon liikkumatilaa suhteessa käytettäviin työvälineisiin ja ohjelmistoihin. Projektin suunnitteluvaiheessa teet tiivistä yhteistyötä palvelumuotoilijoiden kanssa, jolloin pääset jo alusta lähtien vaikuttamaan palvelussa käytettäviin ratkaisuihin. Projektin toteutusvaiheessa olet monessa mukana: Vastaat omalta osaltasi niin toiminnallisuuksien lopullisesta suunnittelusta ja toteutuksesta kuin sivuston rakentamisesta ja asiakkaan lisäohjeistamisesta koulutuksien jälkeen.

Millainen tiimimme on?

Ambientia toimii Suomessa viidellä paikkakunnalla ja pääset osaksi useampaa ryhmää: kuulut oman toimistosi porukkaan, vaihteleviin projektitiimeihin ja design-yhteisöön. Nyt haemme osaajia erityisesti Helsingin tiimiin, johon kuuluu palvelumuotoilijoita, suunnittelijoita ja ohjelmistokehittäjiä.

Design-yhteisömme koostuu moniosaajista, joista jokaisella on oma erityisosaamisalueensa. Osa toimii enemmän visualisteina, toiset suunnittelevat palvelupolkuja ja informaatioarkkitehtuuria, käyttöliittymäsuunnittelua, konseptointia tai sisältöstrategioita. Kukaan meistä ei istu aivan ennalta määrättyyn muottiin, vaan laajalla osaamisellamme täydennämme toisiamme. Joukossa on voimaa! Tiimissämme vallitsee hyvä yhteishenki ja opimme toisiltamme. Muu organisaatio ymmärtää ja tukee ajoittain hyvinkin lennokkaitakin ideoitamme. Henki on rento ja työkaverit ovat motivoituneita.

Mikä on parasta omassa työssäsi?

Monipuolinen työ, vaihtelevien projektien vastuullisuus sekä tiimin tuki ovat ehdottomasti parasta työssäni. Meillä pääset mukaan monenlaiseen tekemiseen: tasaisin väliajoin jaetaan osaamista ja kokemuksia muiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kesken, joskus taas ollaan yhdessä vapaa-ajan merkeissä kiipeilemässä, pakohuonepelissä tai after workeilla.

Kun en ole asiakkaalla, voin tehdä töitä millä tahansa toimistollamme, kotoa, junasta tai vaikka laiturinnokasta käsin. Työt pystyy hyvin sumplimaan oman kalenterin mukaan. Asiakkaat sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla, joten reissaamista niillä kulmin tulee muualta päin Suomea. Joustoa tarvitaan molempiin suuntiin, sillä joskus projektit vievät pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja päivät voivat venyä pitkiksi.

Minkälainen osaaja tiimiin parhaiten sopisi?

Tärkeää on halu ja kyky oppia koko ajan uutta. Ratkaisulähtöisyys, kyky kuunnella asiakasta ja taito nähdä kokonaisuuksia ovat tehtävässä olennaisia taitoja. Työskentelemme pääasiallisesti digitaalisten palveluiden parissa, joten toivottavasti olet sinut protojen rakentelussa ja sinulla on monipuolista kokemusta projekteista. Yksin ei kuitenkaan kaikkea tarvitse tehdä – tiimi on aina tekemisessä vahvasti mukana ja osaamista löytyy koko Ambientian organisaatiosta valtavasti.

Tie Interaction Designeriksi Ambientialla voi olla moninainenkin. Itselläni on taustaa mainostoimistoalalta, jossa toimin niin visuaalisena suunnittelijana, käyttöliittymäsuunnittelijana kuin WordPress-devaajanakin. Monipuolisuus ja kiinnostus ongelmien ratkomiseen on ehdottomasti etu!

Miksi Ambientia?

Itse hakeuduin ohjelmistoalalle mainosmaailmasta, koska intohimonani on verkkopalveluiden visuaalinen ja käyttöliittymälähtöinen suunnittelu, ja halusin päästä vaikuttamaan verkkopalveluprojekteihin pintaa syvemmälle. Ambientialla olen päässyt tekemään oman kiinnostukseni mukaisia projekteja, mutta myös haastamaan itseäni uusilla työkaluilla, metodeilla ja tietysti vanhasta työympäristöstä poikkeavilla asiakkuuksilla.

Työstä saa muokattua oman näköisensä ja asioihin pystyy vaikuttamaan. Ambientian monipuolisuus antaa monia mahdollisuuksia ammatilliseen kasvuun ja itse olen kehittämässä osaamistani yhä enemmän palvelumuotoilun suuntaan. Organisaatio on avoin ja on helppoa osallistua muun muassa sisäisten prosessien kehittämiseen. Arvostan sitä, että työ ja vapaa-aika on helppo sovittaa yhteen ja vaikkapa etätöiden tekemiseen ei tarvitse erikseen kysyä lupaa. Suoritus ratkaisee.

Ambientia on 20-vuotias kasvuyhtiö, jossa on tutkitusti kiva tehdä töitä. Asiakkaitamme ovat muun muassa Veikkaus, Finnair ja Mehiläinen, ja olemme rakentaneet Suomen ensimmäisen autoverkkokaupan. Tutustu myös blogiimme, jossa voit lukea muun muassa Interaction Designer Mikko Suomisen ajatuksia saavutettavasta värisuunnittelusta.

Mitä toivomme sinulta?  

  • Kokemusta UI/UX-suunnittelusta ja suunnittelun periaatteiden tuntemusta
  • Kokemusta prototyyppinen rakentamisesta, työkaluina Sketch ja InVision
  • HTML5-, CSS3-osaamista
  • Hyviä sosiaalisia taitoja ja halua toimia asiakasrajapinnassa
  • Tiimihenkisyyttä
  • Eduksi on WordPress- ja Liferay-osaaminen sekä visuaalinen silmä ja kokemus esim. verkkopalvelun visuaalisen ilmeen suunnittelusta

Kiinnostuitko?

Hae töihin Ambientialle. Työ alkaa sopimuksen mukaan, mutta viimeistään toukokuun 2018 aikana. Työn ensisijainen toimipiste on Helsinki, mutta Turun, Tampereen ja Hämeenlinnan toimistoilta käsin työskentely on neuvoteltavissa. Odotamme tehtävään valittavalta henkilöltä matkustusvalmiutta erityisesti pääkaupunkiseudulle.

Lähetä hakemus

Hae tehtävään viimeistään 21.3. täyttämällä oheinen lomake huolellisesti. Liitä hakemuksesi ja CV:si yhtenä liitteenä pdf-muodossa. Lisääthän hakemukseesi palkkatoiveesi, mahdolliset referenssit ja linkin sähköiseen portfolioon sekä ennen kaikkea kiteytyksen siitä, mitä osaat ja mikä on unelmiesi rooli Ambientialla. Voimme myös halutessasi hyödyntää LinkedIn-profiiliasi, mikäli profiilisi on kattava ja ajan tasalla. Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä ja etenemme sopivien hakijoiden kanssa turhia aikailematta – kannattaa siis tarttua toimeen jo ennen hakuajan päättymistä!

Kuulostaako liian tekniseltä?
Etsimme Helsingin tiimiin myös palvelumuotoilijaa! Mikäli koet konseptit, workshopit ja ylätason sisältöstrategiat ja asiakaspolut enemmän omaksesi, lue lisää täältä.