Tunnetko, että digitaalisten palveluiden ja sovellusten suunnittelu ja konseptointi on kutsumuksesi? Etsimme nyt Helsingin tiimiimme Service Designeria, jolla on vahvaa osaamista digitaalisista ympäristöistä ja palvelumuotoilusta web-projekteissa.

Miksi sinun kannattaisi hypätä mukaamme?

Helsingin Vuorikadun toimistolla istuvalla Service Designer Juha Pihlajalla on useiden vuosien kokemus Ambientialla työskentelystä, joten annetaan hänen kertoa tarkemmin!

Minkälainen paikka on auki?

Suunnittelemme loppukäyttäjille maailmanluokan digitaalisia asiakaskokemuksia asiakkaamme liiketoiminnalliset tavoitteet huomioiden. Kuten juuri uusimamme asiakaslupauksemme kuuluu, tehtävämme on digitalisoida asiakkaidemme menestys. Käytännössä projektit koostuvat verkkopalvelujen ja erilaisten digitaalisten toimintaympäristöjen suunnittelusta. Työtehtävänä voi olla esimerkiksi palvelupolun, käyttöliittymän tai informaatioarkkitehtuurin suunnittelu. Asiakkaiden ja loppukäyttäjien kanssa työskennellään aktiivisesti, joten työssä tulet tarvitsemaan vuorovaikutustaitoja ja sosiaalista pelisilmää.

Millainen tiimimme on? Ambientia toimii Suomessa viidellä paikkakunnalla ja pääset osaksi useampaa ryhmää: kuulut oman toimistosi porukkaan, vaihteleviin projektitiimeihin ja design-yhteisöön. Nyt haemme osaajia erityisesti Helsingin tiimiin, johon kuuluu palvelumuotoilijoita, suunnittelijoita ja ohjelmistokehittäjiä.

Design-yhteisömme koostuu moniosaajista, joista jokaisella on oma erityisosaamisalueensa. Osa toimii enemmän visualisteina, toiset suunnittelevat palvelupolkuja ja informaatioarkkitehtuuria, käyttöliittymäsuunnittelua, konseptointia tai sisältöstrategioita. Kukaan meistä ei istu aivan ennalta määrättyyn muottiin, vaan laajalla osaamisellamme täydennämme toisiamme. Joukossa on voimaa! Tiimissämme vallitsee hyvä yhteishenki ja opimme toisiltamme. Muu organisaatio ymmärtää ja tukee ajoittain hyvinkin lennokkaitakin ideoitamme. Henki on rento ja työkaverit ovat motivoituneita.

Töitä teen paljon asiakkaalla, mutta muuten voin päättää vapaasti missä teen: toimistolla, kotona, kahvilassa tai mistä tahansa. Työ on hyvin itsenäistä ja vapaata ja työt pystyy hyvin järjestelemään ja sopimaan oman kalenterin mukaan. Asiakkaat sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla, mutta joskus reissaamista tulee muualle päin Suomea ja joustoa tarvitaan sillä joskus projektit vievät pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja päivät voivat venyä pitkiksi.

Mikä on parasta omassa työssäsi?

Monipuolinen työ, vaihtelevien projektien vastuullisuus sekä tiimin tuki ovat ehdottomasti parasta työssäni. Meillä pääset mukaan monenlaiseen tekemiseen: tasaisin väliajoin jaetaan osaamista ja kokemuksia muiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kesken, joskus taas ollaan yhdessä vapaa-ajan merkeissä kiipeilemässä, pakohuonepelissä tai after workeilla.

Minkälainen osaaja tiimiin parhaiten sopisi?

Tärkeää on halu ja kyky oppia koko ajan uutta. Ratkaisulähtöisyys, kyky kuunnella asiakasta ja taito nähdä kokonaisuuksia ovat tehtävässä olennaisia taitoja. Työskentelemme pääasiallisesti digitaalisten palveluiden parissa, joten digisuunnittelun ohella olet toivottavasti sinut protoamisen ja työpajojen fasilitoinnin kanssa. Yksin ei kuitenkaan kaikkea tarvitse tehdä – tiimi on aina tekemisessä vahvasti mukana. Tie palvelumuotoilijaksi on voinut olla moninainenkin ja oma taustani on varsin tekninen alun perin, olen toiminut asiantuntijana ja konsulttina. Palvelumuotoilijana vaadittavaa ajattelua ja osaamista olen saanut esimerkiksi sosiologian opinnoistani.

Design thinking -ajattelun ja ketterien menetelmien tuntemus on eduksi tehtävään haettaessa, kuten myös kokemus Sketchin ja InVisionin käytöstä. Pystyt ottamaan vastuun projektin etenemisestä, mutta olet myös loistava tiimipelaaja.

Miksi Ambientia?

Itselläni on pitkä noin 10 vuoden tausta Ambientialla ja olen viihtynyt hyvin. Olen toiminut eri tehtävissä ja pystynyt kehittämään itseäni. Suunnittelijana olen päässyt tekemään töitä erilaisten asiakkaiden kanssa ja haastamaan itseäni erilaisissa projekteissa.

Työstä saa muokattua oman näköisensä ja asioihin pystyy vaikuttamaan. Ambientian monipuolisuus antaa monia mahdollisuuksia. Organisaatio on avoin ja on helppoa osallistua muun muassa sisäisten prosessien kehittämiseen. Arvostan sitä, että työ ja vapaa-aika on helppo sovittaa yhteen ja vaikkapa etätöiden tekemiseen ei tarvitse erikseen kysyä lupaa. Suoritus ratkaisee.

Ambientia on 20-vuotias kasvuyhtiö, jossa on tutkitusti kiva tehdä töitä. Asiakkaitamme ovat muun muassa Veikkaus, Finnair ja Mehiläinen, ja olemme rakentaneet Suomen ensimmäisen autoverkkokaupan. Tutustu myös blogiimme, jossa voit lukea muun muassa Interaction Designer Mikko Suomisen ajatuksia saavutettavasta värisuunnittelusta.

Mitä toivomme sinulta?

  • Kokemusta palvelumuotoilusta digiprojekteissa, projektiosaamista ja ketterien menetelmien tuntemusta
  • Verkkopalveluiden, alustojen ja järjestelmien tuntemusta
  • Kykyä toimia sujuvasti workshop-ympäristöissä ja erinomaisia vuorovaikutustaitoja
  • Tiimihenkeä

Kiinnostuitko?

Hae töihin Ambientialle. Työ alkaa sopimuksen mukaan, mutta viimeistään toukokuun 2018 aikana. Työn ensisijainen toimipiste on Helsinki, mutta Turun, Tampereen ja Hämeenlinnan toimistoilta käsin työskentely on neuvoteltavissa. Odotamme tehtävään valittavalta henkilöltä matkustusvalmiutta erityisesti pääkaupunkiseudulle.

Lähetä hakemus

Hae tehtävään viimeistään 21.3. täyttämällä oheinen lomake huolellisesti. Liitä hakemuksesi ja CV:si yhtenä liitteenä pdf-muodossa. Lisääthän hakemukseesi palkkatoiveesi, mahdolliset referenssit ja linkin sähköiseen portfolioon sekä ennen kaikkea kiteytyksen siitä, mitä osaat ja mikä on unelmiesi rooli Ambientialla. Voimme myös halutessasi hyödyntää LinkedIn-profiiliasi, mikäli profiilisi on kattava ja ajan tasalla.

Etsimme Helsingin tiimiin myös Interaction Designeria! Mikäli koet UI/UX-suunnittelun, protot ja visuaalisen ilmeen suunnittelun enemmän omaksesi, lue lisää täältä.