Oletko sinä Ambientian seuraava sovelluskehittäjä? Projektitilanne käy kuumana ja rekrytoimme hyviä sovelluskehittäjiä kiinnostaviin ja vaihteleviin projekteihin pääkaupunkiseudulle. Työuran pituutta enemmän arvostamme uteliaisuutta, motivaatiota ja aitoa kiinnostusta sovelluskehitystä kohtaan, mutta kokemusvuodet ovat toki eduksi. Ambientialla olet osa Vuorikadun toimiston työyhteisöä, mutta käytännössä työ tapahtuu yleensä enemmän tai vähemmän asiakkaan toimitiloissa pääkaupunkiseudulla eli puhutaan onsite-työstä.

Sovellusarkkitehdit Juha ja Jari ovat olleet viime vuodet onsite-projekteissa ja Ambientia-uran pituuden puolesta kuuluvat jo niin sanotusti kalustoon.

Mikä on ollut työssä parasta?

Projektit vaihtelevat paljon asiakkaasta riippuen, mutta yleisesti ottaen onsitessa pääsee kiinni isompiin projekteihin ja liiketoiminnan kehittämisen ytimeen. Projekteissa on usein monia toimittajia. On siistiä päästä työskentelemään läheisesti asiakkaan kanssa ja tehdä töitä kimpassa muiden firmojen osaajien kanssa – siinä oppii järjettömästi! Kilpailuasetelmaa ei ole, vaan yhteen hiileen puhalletaan.

Pääsemme myös näyttämään asiakkaille, miten asioita voi tehdä jos ei paremmin, niin ainakin toisella tavalla. Opetamme asiakkaalle uusia työkaluja ja menetelmiä, mutta toisaalta samalla pääsemme itse oppimaan uusia teknologioita, joita ei välttämättä Ambientian muissa projekteissa käytetä. Pääsee jakamaan osaamista muille Ambientian koodariyhteisön jäsenille.

Millaista osaamista projekteissa vaaditaan?

Osaamisvaatimukset vaihtelevat emmekä mene projekteihin yleensä mikään teknologia edellä. Usein kysytään Javan, JavaScriptin ja HTML5n osaamista, ja yleensäkin ketterien menetelmien ja web-teknologioiden tuntemus on oleellista. Suosimme myös avoimen lähdekoodin menetelmiä ja ohjelmistoja.

Työssä vaaditaan ennakkoluulottomuutta ja kysyä sopeutua muuttuviin ympäristöihin ja tilanteisiin. Monitoimittajaprojekteissa tiimiläiset saattavat vaihtua ja yhden projektin tullessa päätökseen on nopeasti kyettävä sopeutumaan uuden projektin ja asiakasyrityksen tiimiin ja työskentelytapoihin. Joskus työt on tarkkaan speksattu ja määritelty, kun taas joskus työtä lähdetään tekemään hyvin kevyesti muutaman rivin perusteella.

Ei tarvitse olla supermies, normaaleilla taidoilla pärjää, kunhan on avoin asenne. Asiakaskin on vain ihminen ja tukea saa kollegoilta. Viime kädessä tämä on asiakaspalvelutyötä ja ihmisten kanssa pitää tulla hyvin toimeen.

Millaista työskentely käytännössä on?

Ensinnäkin paljon saa vaikuttaa siihen, missä työskentelee, ja kehittäjän omia toiveita kuunnellaan. Ketään ei mielellään laiteta yksin asiakkaalle, vaan samassa projektissa on yleensä muitakin ambientialaisia. Asiakkaat ovat julkishallinnon ja yrityssektorin suurimpia toimijoita Suomessa.

Työtehtäviin kuuluu sovelluskehitystä laidasta laitaan: esimerkiksi Java-kehitystä, fronttia, pilviympäristöjä. Arkkitehtinäkin pääsee tekemään laajasti koodausta, tuotannon ylläpitoa, suunnittelua, määrittelyä, menetelmäkehitystä. Paljon riippuu omasta aktiivisuudesta ja yleensä tiimin sisällä keskenään jaetaan kuka tekee mitäkin.

Tapaamme muita ambientialaisia säännöllisesti, vaihdamme kokemuksiamme ja jaamme osaamistamme. Ambientialla on vapaa etätyöpolitiikka ja useat asiakkaatkin suhtautuvat etätyöhön pääosin myönteisesti. Esimerkiksi Juha pendelöi Hämeenlinnan ja Helsingin väliä muutaman kerran viikossa eikä työ siis edellytä välttämättä pääkaupunkiseudulla asumista. Paljon on omasta halusta kiinni, kauanko on samassa projektissa, mutta vuosi pari on yleensä ihanne.

Miksi tehtävään ja Ambientialle kannattaa hakea?

Pääsee tekemään mielenkiintoisia ja merkittävän kokoluokan projekteja mukavien tyyppien kanssa. Voi riskittömästi tutustua uusiin organisaatioihin ja sen sijaan, että vaihtaisi työpaikkaa, voi vaihtaa asiakasta, jolla työskentelee. Tätä samaa työtähän voisi tehdä konsulttina oman firman kautta, mutta silloin jäisi paitsi työyhteisön tuesta, koulutuksista, toimistojuoruista ja muista kivoista jutuista.

Ambientia on sopivan kokoinen: toisaalta on se pienen firman kodikkuus, mutta isomman firman edut ja vakaus. Tämä ei ole mitään nappikauppaa eikä tarvitse tehdä mitä tahansa. Mekin olemme tässä kuin huomaamatta kehittyneet piirisarjasta kansallisen tason huipulle.

Kiinnostuitko?

Hae tehtävään täyttämällä oheinen lomake huolellisesti 5.11. mennessä. Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä ja etenemme sopivien hakijoiden kanssa turhia aikailematta – kannattaa siis tarttua toimeen! Liitä hakemuksesi ja CV:si oheisen lomakkeen kautta ja lisääthän hakemukseesi palkkatoiveesi, mahdolliset referenssit sekä ennen kaikkea kiteytyksen siitä, mitä osaat ja mikä on unelmiesi rooli Ambientialla. Voimme myös halutessasi hyödyntää LinkedIn-profiiliasi, mikäli profiilisi on kattava ja ajan tasalla.