Etsimme asiakaslähtöistä ja teknologiapositiivista Talent Acquisition Specialistia osaksi Ambientian pientä, mutta tehokasta HR- & rekrytiimiä. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä Ambientian eri liiketoimintojen, asiantuntijoiden sekä markkinoinnin kanssa. Työtehtäviisi kuuluvat monipuolisesti erilaiset rekrytoinnin, rekrytointimarkkinoinnin ja ulkoisen työnantajamielikuvan vahvistamiseen liittyvät tehtävät. Työnkuvasi painopiste on ainakin alkuun rekrytointiprosessin alkupäässä ja sourcingissa, ja voimme tarjota lisää vastuuta osaamisesi karttuessa. Lähimpänä kolleganasi on tiimiläinen, joka tekee myös päätyönään rekrytointia, joten sparrausta ja tukea on saatavilla! Ambientian rekrytointien painopiste on sovelluskehittäjissä, muissa teknisissä asiantuntijoissa ja designereissa. Käytämme sisäisinä työkaluina muun muassa Jiraa, Confluencea ja Slackia.

Työpäivät ovat vaihtelevia, mutta tyypilliseen työviikkosi voi kuulua esimerkiksi joitakin seuraavista tehtävistä:

  • Uusien rekrytointien käynnistäminen niihin liittyvine vaiheineen (profilointi, työpaikkailmoituksen ja muun rekrymateriaalin työstäminen jne.)
  • Rekrytointimarkkinoinnin suunnittelu ja toteutus yhdessä markkinoinnin ja ulkoisten kumppaneiden kanssa (some ja muut kanavat)
  • Hakemusten läpikäynti, haastattelut ja hakijaviestintä eri vaiheissa
  • Talent Poolin ylläpito ja avointen hakemusten käsittely
  • Ambientialaisten antamien suositusten käsittely ja yhteydenpito suositeltuihin henkilöihin esimerkiksi LinkedIn:ssä
  • Rekrytoinnin kehittämiseen liittyvät tehtävät
  • Esimiesten tuki ja sparrailu rekrytointien onnistumisessa
  • Tapahtumasuunnittelu
  • Ambientian nettisivujen sisältöjen kehittäminen rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan näkökulmasta

Sinulle hyvää fiilistä tuovat tulokset ja laadukas tekeminen: erinomainen hakijakokemus ja esimiesten tyytyväisyys on kunnia-asia, jota haluamme jatkossakin vaalia! Olet tavoitehakuinen, ja teet työsi hyvällä asenteella niin tyvenessä kuin myrskyssäkin. Arvostamme sitoutunutta ja oppimishaluista tekijää, joka puolestaan osaa antaa arvoa joustavalle, työstään innostuvalle ja hauskalle työyhteisöllemme. Uskallat kokeilla ja lähdet ennakkoluulottomasti etsimään uusia tapoja toimia: hajautetussa organisaatiossamme työskentely on vaativaa ja haastavaakin, mutta myös innostavaa ja palkitsevaa.

Työssä tarvitaan sinnikkyyttä, palveluhenkisyyttä, muuntautumiskykyä ja aivan ehdottomasti halua olla mukana auttamassa osaavaa työyhteisöämme digitalisoimaan asiakkaidemme liiketoimintaa. Meillä työt tehdään huolella, mutta sopivalla huumorilla höystettynä. Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa työkokemusta ja suomen ja englannin sujuvaa taitoa. Eduksesi on IT-alan tuntemus tai kokemus vastaavasta alasta, jossa vapaita osaajia on niukasti markkinoilla. Arvostamme myös sujuvaa tekstintuottokykyä ja kiinnostusta sosiaaliseen mediaan.

Työskentelypaikkakuntasi on joko Helsinki, Hämeenlinna tai Tampere. Kuljemme paljon eri toimistoilla, joten toivomme myös sinulta joustavuutta liikkumiseen ja työntekoon eri paikoissa. Vastaavasti saat halutessasi tehdä etätöitä joustavasti tapaamisten ulkopuolella. Tehtävä on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan. Tehtävästä maksetaan kuukausipalkkaa, joka tarkentuu tehtävään valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan, mutta on noin 3 000 euron tietämissä joustaen suuntaan tai toiseen osaamisen ja kokemuksen mukaan.

Ambientia on 22-vuotias kasvuyritys, jonka tehtävänä on digitalisoida asiakkaidensa menestys. Yli 175 asiantuntijaamme työskentelevät 7 paikkakunnalla Suomessa ja Virossa. Tervetuloa mukaan!

Tutustu ihmeessä blogiimme ja asiakastöihimme sekä sosiaalisen median kanaviimme (LinkedInFacebookTwitter ja Instagram) saadaksesi kokonaisvaltaisemman kuvan meistä! Voit myös tutustua mahdolliseen tulevaan esimieheesi Jarmoon ja läheiseen kollegaasi Jenniin sekä käydä kuuntelemassa Ambientialaisten omia kokemuksia arjesta.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Hae tehtävään 7.4. mennessä täyttämällä oheinen lomake huolellisesti. Liitä hakemuksesi ja CV:si mieluiten yhtenä liitteenä pdf-muodossa. Lisääthän hakemukseesi palkkatoiveesi ja mahdolliset referenssit sekä selkeät perustelut sille, miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään. Voimme halutessasi hyödyntää LinkedIn-profiiliasi, mikäli profiilisi on kattava ja ajan tasalla. Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä ja etenemme sopivien hakijoiden kanssa turhia aikailematta – kannattaa siis tarttua toimeen heti!