Työssämme yhdistyy ihmisymmärrys, liiketoiminta ja teknologia

Meillä Ambientialla suunnitellaan, tutkitaan, rakennetaan ja kehitetään yhdessä – olemme kehittyneet 25 vuoden taipaleen aikana softatalosta  liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritykseksi. Luomme asiakkaillemme konkreettiset edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Asiakaskuntamme onkin monipuolinen ja kättemme jälki näkyy monenlaisissa projekteissa julkisen sektorin eri toimijoista esimerkiksi autoverkkokauppa.fi:n kaltaisiin oman alansa edelläkävijöihin.

Asiakkaillemme tekemissämme ratkaisuissa käytämme usein sekä julkisten pilvien tarjoamia, pilvinatiiveja tekniikoita kuin valikoimaa parhaaksi koettuja avoimen lähdekoodin teknologioita. Alustateknologioiden puolella suosimme moderneita, ohjelmisto-ohjattavia ratkaisuja ja konttiteknologioita, silloin kun se on projektin kannalta järkevää. Olemme muun muassa Amazon Web Servicesin ja Red Hatin strateginen kumppani ja käytämme laajasti heidän teknologioitaan tuottamissamme ratkaisuissa.

Millaista osaajaa etsimme?

Työnkuvasi on kaksijakoinen. Omaat toisaalta teknisen pätevyyden toimia toteuttajana vaativammissakin hankkeissa, mutta toisaalta osaat tietoteknisten laitteiden lisäksi keskustella myös ihmisten kanssa. Tuet tiimisi jäseniä heidän esimiehenään ja huolehdit siitä, että heillä on edellytykset menestyä työssään. Osallistut uusien ratkaisujen ja projektien suunnitteluun jo tarjousvaiheesta lähtien. Vastuullasi on erityisesti huolehtia siitä, että toteutettavien ratkaisujen pohjalla on asiakkaan tarpeiden ja Ambientian strategian mukainen, moderni tekninen alusta, jonka päälle on hyvä rakentaa.

Arvostamme aiempaa kokemusta Linux-palvelinympäristöistä, julkipilvistä ja konttiteknologioista. Erityisen kirkkaina sulkina hatussa erottuvat kokemus tiimin- tai projektien vetämisestä. Asiakasprojektiemme luonteen vuoksi suomen kielen taidon tulisi olla minimissään tasolla CERF B2/C1. Tehtävään valinnan edellytyksenä on myös perusmuotoisen turvallisuusselvityksen hyväksyttävä läpäiseminen (https://supo.fi/henkiloturvallisuusselvitys).

Mitä me tarjoamme sinulle?

Ambientia tarjoaa jokaiselle työntekijälle palkan lisänä muun muassa seuraavaa:

 • Osaavat ja huumorintajuiset kollegat
 • Kattavat työterveyspalvelut
 • Liikunta- ja kulttuuriedun kahdesti vuodessa
 • Kattavan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen
 • Joustavan työnteon mallin (emme tarkoita tällä vain tavanomaista etätyötä, vaan vapautta ja tukea sovittaa työ ja muu elämä, kuten itse parhaaksi näet).
 • Täyden lounasedun (tämä tarkoittaa vielä +200€ joka kuukausi)

Joustava työaika ja vapaa etätyökäytäntö kertovat paljon kulttuuristamme ja ovat olleet meille arkipäivää jo pitkän aikaa. Meille tärkeintä on sekä Ambientialaisten, että asiakkaidemme onnellisuus. Arvostamme sitä, että elämässä on muutakin kuin työ ja haluamme antaa tilaa sen toteutumiselle. Voit vapaasti valita työskenteletkö etänä sinulle mieluisasta paikasta vai jollakin Suomessa sijaitsevista toimistoistamme: Hämeenlinna, Helsinki, Joensuu, Tampere tai Turku.

Jos tuntuu siltä, että lenkki, imurointi tai vaikka leffahetki keskellä päivää rytmittää tekemistäsi sopivalla tavalla, olet vapaa muotoilemaan päiväsi sen mukaan. Pääasia, että sovitut työt tulevat tehdyksi. Platform arkkitehtimme Mikan päivästä voit lukea lisää uratarinat sivultamme. Joukostamme löytyy myös muun muassa roller derbyilijöitätähtikuvaajiajalkapalloilijoita, polkujuoksijoita, motoristeja, frisbeegolfaajia, sulkapalloilijoita, baletti- ja opperaharrastajia ja huh, monia monia muita – onhan meitä jo yli 200. Tapanamme on ollut tutustuttaa kollegoja omiin harrastuksiin lajikokeilujen merkeissä. Siitä voit lukea lisää blogistamme.

Mihin tulevaisuus sinut vie?

Ambientian katse on tulevaisuudessa, ja jos lukemasi pohjalta tuntuu siltä, että osa sinun tulevaisuuttasi voisi olla ura Ambientialla, toivomme, että laitat hakemuksesi 12.4.2021 mennessä. Hakuprosessi etenee seuraavasti:

 1. Täytä oheinen lomake ja liitä sen yhteyteen linkki LinkedIn-profiiliisi tai vapaamuotoinen CV:si. Lisätietoja-kohdassa voit kertoa meille esim. palkkatoiveesi ja milloin olisit valmis hyppäämään mukaan porukkaamme.
 2. Käymme hakemuksia läpi viikoittain ja olemme sinuun yhteydessä noin 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.
 3. Valmistaudu näyttämään taitosi pienimuotoisen haastetehtävän puitteissa!
 4. Jos suoriutumisesi haastetehtävässä vakuuttaa meidät, tutustutaan lisää toisiimme esimerkiksi Zoom-puhelun välityksellä.
 5. Haastattelusta etenemme valintaan, jonka teemme heti kun löydämme sopivan henkilön.

Haluatko kuulla lisää?

Lisätietoja tehtävästä ja Ambientiasta antaa mielellään Chief Platform Architect Jussi Haaja arkisin klo 15-16 numerosta 050 567 0880. Tutustu ihmeessä myös blogiimme ja asiakastöihimme sekä sosiaalisen median kanaviimme:

Ambientia, The Future Creation Company, on liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritys.

Yhdistämällä ihmisymmärryksen, liiketoiminnan ja teknologian luomme asiakkaille pysyvät ja konkreettiset edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 20,2 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on yli 200 työntekijää. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa, Turussa, Joensuussa ja Tallinnassa. Ambientia on perustettu vuonna 1996.