Haasteita ja rutiinia

Korporaatiomaailmasta Ambientialle hypännyt Jussi yrittää oppia tykkäämään haasteista. Mitä Jussi teit ennen?

– Aiemmassa työelämässäni elin kuplassa, jossa käytettyjä sovelluksia, järjestelmiä ja tekniikoita oli hyvin vähän verrattuna Ambientiaan, eikä toteutukset yleensä olleet ihan viimeisintä huutoa. Kolleegat olivat erikoistuneet yksittäisiin järjestelmiin ja komponentteihin. Jos uutta tuotiin, byrokratiaa riitti, kehityskaari ja polku tuotantoon olivat pitkiä ja hitaita. Ehkä juuri siksi, vanhasta tottumuksesta, viihdyn myös ruutiinihommien parissa. Kollegat omassa tiimissä arvostavatkin sitä, että olen usein käsi pystyssä valmiina hoitamaan tylsätkin rutiinihommat.

Ambientian Cloud Service tiimin multi-cloud strategia pyrkii oman kehittymisen kannalta ideaaliin malliin – mitä mieltä itse olet siitä?

– Ruutinitehtävien vastapainoksi mahtavaa on se, että Ambientialla on mahdollista oppia uutta ihan joka päivä. Puhumme CS:ssä multi-cloud strategiasta, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että voimme tarjota perinteisen virtuaalipalvelinalustojen lisäksi asiakkaille alustan niin Amazonin, Googlen kuin Azurenkin pilvipalveluista. Ja varmaan lähes minkä tahansa muunkin, jos se todetaan asiakkaalle parhaiten soveltuvaksi vaihtoehdoksi.

Ura Ambientialla_Jussi Saarinen

Työntekijän kannalta tämä avaa mahdollisuuden oppia näitä kaikkia, ja asiakas saa lisäarvoa kun Ambientialla on asiantuntijoita, jotka osaavat tunnistaa eri palveluiden vahvuudet ja heikkoudet.

Uutta oppiessa aika kuluu ja asiat tuntuvat luistavan. Miltä näyttävät ensimmäiset päiväsi Ambientialta nyt jälkeenpäin katsottuna?

– Pitkä kuuma kesä 2018 oli kieltämättä raskas, kun olin aloittanut talossa keväällä ja viikottain tuotiin eteeni uutta ja minulle ennestään tuntematonta järjestelmää. Osasin odottaa, että haasteita riittää, mutta yllätyin kuitenkin siitä uuden määrästä. Päivät menivät kuitenkin nopeasti, kun ympärillä on osaavia ja avuliaita kolleegoita, ja onneksi olemme nyt muuttaneet moderniin toimistoon, jossa ilmastointikin pelaa.

Ambientia tunnetaan työskentelykulttuurista, jossa tekijä saa itse valita, missä työnsä tekee. Mistä sinut yleensä löytää?

– Itse työskentelen mieluiten toimistolla, jossa on mahdollista laittaa kuulokkeet päähän ja tehdä rauhassa keskittymistä vaativia hommia, mutta toisaalta kolleegat, heidän kullanarvoiset neuvonsa sekä lounasseura ovat hetkessä saatavilla.

Parasta toimistossamme on ilmastoinnin lisäksi se, että se sijaitsee urbaanissa ympäristössä ja pääsen sinne fillarilla tai julkisilla alle puolessa tunnissa ja kauppoja ja lounaspaikkoja riittää kävelyetäisyydellä.

Käytännössä voin tehdä työni kuitenkin missä ja milloin tahansa, mikä helpottaa siviiliaskareiden hoitamista.

Työskentelenpä sitten kotona, työpaikalla tai muualla, minulle on tärkeää, että työasiat ja -ajatukset saa työnnettyä tarpeen vaatiessa hetkeksi syrjään myös kesken työpäivän. Työkaverit arvostavat, että nollaan ajatuksiani tyhjentämällä tiskikoneen tai siivoamalla tiskipöydän. Kotona saatan ottaa imurin käteeni kesken etätyöpäivän.

Ura Ambientialla_Jussi Saarinen

Entä vapaa-aika – pelkkää teknologiaa vai jotain muutakin? 

– Linux ja pilvipalvelualustat eivät kuulu vapaa-ajan harrastuksiini, vaan työn jälkeinen aika kuluu lähinnä jalkapallon parissa; joko oman lapseni harrastuksen kautta kuljetus-, kannustus- ja huoltotehtävissä tai sitten oman harrastukseni kautta jalkapallostadioneita bongaten ympäri Eurooppaa. Kun työaika- ja paikka on vapaasti valittavissa, tulee kesäisin työskenneltyä myös kentän reunalta käsin.

Onnistumisen elämykset – koetko niitä töissä?

– Päivät ja viikot soljuvat sukkelammin, kun pääsee epäsäännöllisen säännöllisesti kokemaan onnistumisen elämyksiä. Yläfemmat onnistuneiden työsuoritusten jälkeen, joko virtuaalisesti chatissa tai ihan tosielämässä toimistolla, tuottavat vielä vuosienkin jälkeen mielihyvää samasssa suhteessa ongelman laajuuteen nähden. Tulee sitä yölläkin tuuletettua yksikseen, jos 24/7 päivystyksessä nostaa jonkun palvelun pystyyn ja saa asiakkaan webisivun vastaamaan.


Jussille työkaveriksi? Mikä ettei! 

Katso avoimet paikat

Avainsanat:
Ambientia työpaikkana, Ambientialife, rekry, töissä Ambientialla, ura Ambientialla
ambientia

Uratarinoita