Ambientian toimitusjohtajana aloittaa syyskuussa Johan Sandell. Yrityksen perustajajäsen ja väistyvä toimitusjohtaja Ville Availa siirtyy hallitukseen ja Ambientian muutosjohtajaksi. Organisaatiomuutosten tavoitteena on pyrkiä palvelemaan asiakkaita entistä innovatiivisemmin, nopeammin ja laaja-alaisemmin.

Sandell (KTM) on työskennellyt toimitusjohtajana SAS Institute Finlandissa sekä johtotehtävissä eri yrityksissä mukaan lukien ohjelmistoyritys SAP sekä rahoitus- ja omaisuudenhoitopalveluyritys SEB.

”Halusin töihin yritykseen, jolla on vahva kasvustrategia. Ambientiassa viehätti tiedolla johtaminen ja se, että yritys tekee minulle tuttuja asioita minulle uudella teknologialla. Olen työskennellyt pitkään kansainvälisissä yrityksissä. Nyt on hienoa päästä hyödyntämään tätä osaamista suomalaisomisteisessa yrityksessä”, Sandell linjaa.

Uuden toimitusjohtajanimityksen myötä  Availa siirtyy yrityksen muutosjohtajaksi. Uudessa roolissaan hän keskittyy täysipäiväisesti asiakkaisiin, yhtiön strategiatyöhön sekä mediasuhteisiin.

”Tavoitteisiin kuuluu Future Creation -konseptin vakiinnuttaminen. Käytämme siinä hyväksi tulevaisuuden tutkimuksen menetelmiä, datatiedettä, liiketoiminnan ja sen prosessin asiantuntemusta, teknologiaa sekä laaja-alaista konseptisuunnittelua. Asiakkaille työmme tulokset näkyvät liiketoimintamahdollisuuksien kasvuna kuten verkkokaupan kiihtymisenä tai automaation ja tekoälyn tuomina lisätehoina.”

Lisäksi yrityksen operatiivinen johtaja Henri Sora siirtyy Ambientian hallitukseen ja jatkaa yhtiön sisällä yrityskaupoista vastaavana johtajana.

Sora, Sandell ja Availa

Henri Sora (vas), Johan Sandell ja Ville Availa siirtyvät uusien haasteiden pariin Ambientialla

Ambientia  on kasvanut jokaisena tilikautenaan kannattavasti ja saavuttaa tänä vuonna 20 miljoonan euron liikevaihdon. Seuraavan viiden vuoden aikana  Ambientia tavoittelee 50 miljoonan euron liikevaihtoa ja henkilöstömäärän kaksinkertaistamista alle 200 ammattilaisesta noin neljäänsataan.