Ambientia uudistaa Eläketurvakeskuksen työeläkelakipalvelun

Ambientia on solminut toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen Eläketurvakeskuksen kanssa Telp.fi-verkkopalvelun toteutuksesta, ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Hankinnan arvo on 0,5 miljoonaa euroa ja toimitus käynnistyy vuoden 2022 alussa. 

Uusi Telp.fi-palvelu yhdistää nykyisten Työeläkelakipalvelu.fin ja Säädöspalvelu.fin sisällöt käyttäjälähtöiseksi ja tehokkaaksi verkkopalvelukokonaisuudeksi. Palvelun tärkeimpänä tavoitteena on yhtenäistää soveltamiskäytäntöjä eri työeläkelaitoksissa sekä tarjota tuorein asiantuntijatieto, jotta kaikissa työeläkelaitoksissa tehdään samanlaiset johtopäätökset työeläkeratkaisuissa. 

Hankintapäätöksen vertailuperusteissa laadun painoarvo oli 65 % ja hinnan 35 %. Ambientia voitti vertailun ylivoimaisesti parhailla hinta- ja laatupisteillä.  

"Telpin sisältö on osin ainutlaatuista ja sitä ei ole asiakkaillemme saatavilla mistään muusta verkkopalvelusta. Uskomme, että Ambientian kanssa toteutamme asiakkaidemme palvelulle asettamat toiveet, toteutus sujuu ketterästi ja uusi Telp on saavutettava ja helposti käytettävä työeläketiedon asiantuntijapalvelu", kertoo Eläketurvakeskuksen kehityspäällikkö Janne Pulkkinen

“Palvelun alustaksi valikoitui WordPress, koska sitä on helppo käyttää ja se on monille käyttäjille jo valmiiksi tuttu. WordPress-toteutukset ovat kuitenkin viime vuosina kasvaneet isommiksi ja monipuolisemmiksi ja on muitakin julkishallinnon toimijoita, jotka käyttävät samaa teknologiaa. Ei silti ole mitenkään itsestäänselvyys, että näin isoja kokonaisuuksia toteutetaan tällaisella teknologialla”, kommentoi tekninen pääsuunnittelija Mikko Paasto Ambientialta. 

“Pystyimme kuitenkin osoittamaan, että se on täysin mahdollista, ja samaan aikaan pystymme pitämään huolta julkishallinnon ratkaisujen vaatimuksista kuten tietoturvasta ja saavutettavuudesta. Tämä on näin tekijänkin kannalta mielenkiintoinen projekti.” 

Toimitus käynnistyy tammikuussa 2022 ja uusi telp.fi-palvelu on valmis tammikuussa 2023. 

Lisätietoja: 
Sami Pippuri 
Business Director, Public 
sami.pippuri@ambientia.fi 
+358 41 430 4128 

Lisää aiheeseen liittyvää