Jatkuvat palvelut

  Siirry sivun sisältöön

  Varmistamme asiakkaidemme liiketoiminnan jatkuvuuden pitämällä huolta sovellusympäristöistä: tuemme sovellusten tehokkaassa käytössä, pidämme huolta alustoista ja valvomme tietoturvaa.

  Jatkuvaa palvelua nykyaikaisilla alustoilla

  Jatkuvien palveluiden tärkein tehtävä on varmistaa asiakkaiden liiketoiminnan jatkuvuus. Käytännössä huolehdimme siitä, että sovellusympäristöjä kehitetään ja ne pysyvät suorituskykyisinä.

  Varmistamme liiketoiminnan jatkuvuuden

  Sovellusten häiriötön toiminta on edellytys hyvälle asiakaskokemukselle ja liiketoiminnan jatkuvuudelle.

  Huolehdimme siitä, että sovellusympäristöt säilyvät vakaina ja kehitettävinä. Samalla pyrimme pitämään kurissa sekä teknisen velan määrän ja elinkaarikustannukset.

  Modernit ratkaisut asiakkaan tarpeisiin

  Rakennamme ratkaisut joko parhaaksi koetuilla avoimen lähdekoodin teknologioilla tai julkisen pilven pilvinatiiveilla työkaluilla. Suosimme moderneja, ohjelmisto-ohjattavia alustaratkaisuja ja konttiteknologioita aina, kun se on projektin kannalta järkevää.

  Sertifioitua osaamista palveluiden ylläpitoon

  Sertifioidut asiantuntijamme vastaavat siitä, että toteuttamiemme ratkaisujen pohjalla on asiakkaan tarpeiden mukainen moderni tekninen alusta, jonka päälle on hyvä rakentaa.

   

  → Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

  Palvelumme

  Sovellustuki

  Varmistamme, että asiakkaidemme liiketoimintasovellukset toimivat ja että niitä pystytään hyödyntämään tehokkaasti.

  Hallitsemme ohjelmistolisenssejä, joilla varmistetaan sovellusten tietoturva koko elinkaaren ajan.

  Seuraamme myös kolmansien osapuolten kehittämien sovellusten tilannetta ja niihin liittyvää tiedotusta, ja suunnittelemme tarvittaessa niihin liittyvät korjaukset ja asennukset.

  Sovellustuki voi sisältää myös sovelluksissa ilmeneviin virheisiin liittyvää selvitystyötä. Voimme myös tehdä sovelluksiin pienimuotoisia asiakkaan tilaamia muutoksia.

  Ambientian sovellustuki huolehtii esimerkiksi seuraavista kokonaisuuksista:

  • Käyttäjätuki
  • Sovellusten toimivuus
  • Ohjelmistojen lisenssit
  • Ohjelmistojen päivitys

  Käyttöpalvelut

  Varmistamme toimintavarman teknisen ympäristön kaikille ICT-ratkaisuille. Käyttöpalveluiden avulla varmistetaan palveluiden häiriötön toiminta. Pystymme skaalautumaan ketterästi eri asiakastarpeisiin ja pitämään tietoturvatason korkealla.

  Huolehdimme siitä, että palveluympäristön hallinta on asiakkaalle helppoa ja huoletonta. Ambientian käyttöpalvelut huolehtii esimerkiksi seuraavista kokonaisuuksista:

  • Palveluiden valvonta ja hälytyksiin reagointi
  • Tietoturvapäivitykset
  • Varmuuskopiointi
  • Ympäristön elinkaaren hallinta
  • Pilvipalveluympäristön tekninen hallinta ja tuki

   

  Kapasiteettipalvelut

  Autamme valitsemaan sopivimmat julkipilviratkaisut asiakkaidemme kapasiteettitarpeisiin. Toimitamme kapasiteettia merkittävimpien julkipilvioperaattoreiden palveluvalikoimasta (esimerkiksi Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja Google Cloud).

  Huolehdimme julkipilven käyttöönotosta, kapasiteetin hallinnasta sekä jatkuvasta ylläpidosta.

  Lisäksi tarjoamme asiantuntijapalveluita mm. ympäristön kapasiteettikustannusten hallintaan ja optimointiin.

  Pienkehitys

  Pienkehitys voi sisältää esimerkiksi:

  • järjestelmän konfigurointiin liittyviä tehtäviä
  • pääkäyttäjä-tyyppisiä tehtäviä
  • integraatioiden toteutuksia
  • muuta kehitystöitä, jotka eivät välttämättä vaadi projektointia.

  Pienkehitystyöt veloitetaan kuukausittain toteutuneiden tuntien mukaisesti. Sopimukseen voidaan määritellä työmääräraja, jota suuremmat työt hyväksytetään ja tarvittaessa projektoidaan ennen työn aloittamista

  Service Desk ja asiakaspalvelu

  Asiakkaan ensimmäinen kontaktipiste sovellustuki- ja käyttöpalvelutehtävissä on Ambientian Service Desk. Palvelusta vastaa dedikoitu Service Desk -tiimi ja tukipyynnöt käsittelee aina ihminen, ei robotti.

  Service Desk ei toimi ainoastaan tehtävien vastaanottajana, vaan se myös ratkoo ongelmia, antaa käyttötukea ja tekee kevyitä muutoksia palvelun kohteena oleviin järjestelmiin.

  Teknologiat

  Asiakkaillemme tekemissämme ratkaisuissa käytämme usein sekä julkisten pilvien tarjoamia, pilvinatiiveja tekniikoita kuin valikoimaa parhaaksi koettuja avoimen lähdekoodin teknologioita. Alustateknologioiden puolella suosimme moderneita, ohjelmisto-ohjattavia ratkaisuja ja konttiteknologioita aina, kun se on projektin kannalta järkevää.

  Olemme muun muassa Amazon Web Servicesin ja Red Hatin strateginen kumppani ja käytämme laajasti heidän teknologioitaan tuottamissamme ratkaisuissa. Tarjoamme asiantuntemustamme muun muassa seuraaviin teknologioihin: Red Hat Enterprise Linux, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Docker, Kubernetes, OpenShift, Terraform, Ansible, PostgreSQL, MySQL.

  AWS logo transparent
  azure
  google-cloud

  Asiantuntijamme

  Jukka Kallio

  Jukka Kallio

  Head of Managed Services

  Jussi Haaja

  Jussi Haaja

  Chief Platform Architect

  Kiinnostuitko?

  Ota meihin yhteyttä

  Kerro, mistä sinua kiinnostaisi jatkaa keskustelua kanssamme!

  Jatkuvien palveluiden asiakkaitamme

  Palvelumuotoilu

  Ulkoministeriön sivustouudistus

  Ulkoministeriön sivustouudistuksessa tavoiteltiin selkeämpää kokonaisuutta ja helpompaa käytettävyyttä sekä matkailijalle että viranomaiselle.

  Lue lisää