Red Hat OpenShift

Siirry sivun sisältöön

Red Hat OpenShift Container Platform on avoimeen lähdekoodiin perustuva pilvipalvelualusta, joka tekee sovellusten kehittämisestä ja ylläpitämisestä entistä ketterämpää

OpenShift hallinnoi sovelluksia älykkäästi

Red Hat OpenShift Container Platform on konttipohjainen pilvipalvelualusta, joka sopii erinomaisesti dynaamisesti skaalautuvien sovellusten toteuttamiseen ja ylläpitoon.

OpenShift palvelee parhaiten asiakkaita, jotka haluavat kehittää ja ylläpitää isoja sovelluskokonaisuuksia ja verkkopalveluita entistä ketterämmillä menetelmillä. OpenShiftin tärkein ominaisuus on sen tarjoama laaja tuki pilvipalvelutekniikoilla toteutetuille sovelluksille ja verkkopalveluille. Kun sovellukset koostuvat mikropalveluista, koko palvelun skaalautuvuus paranee.

OpenShift Container Platform sopii erinomaisesti skaalautuvien sovellusten toteuttamiseen ja ylläpitoon. OpenShift osaa automaattisesti lisätä ja vähentää pilvessä toimivien sovellusten ja konttien resursseja tilanteen vaatimalla tavalla. Tarvittaessa älykäs palvelualusta myös käynnistää virheellisesti toimivan kontin uudestaan. Tämä parantaa sovelluksen palveluastetta.

OpenShift auttaa sovelluskehittäjää ja ylläpitäjää

OpenShift huolehtii itsenäisesti sovellusten IT-puolesta ja antaa sovelluskehittäjien keskittyä omaan ydinosaamiseensa: koodaamiseen ja asiakkaiden toiveiden täyttämiseen.

OpenShift helpottaa myös siirtymistä DevOps-malliin. Lähtökohtaisesti sovellusten kehittämisen ja muuttamisen pitäisi olla helppoa ja nopeaa. Jotta sovelluskehittäjät voivat toimia nopeasti, he tarvitsevat monenlaisia työkaluja ja ketterän kehitysprosessin – OpenShift tarjoaa nämä yhdessä palvelualustassa.

DevOps-käytäntöjen mukaisesti kehittäjät ja ylläpitäjät työskentelevät yhdessä ja samassa tiimissä, jonka tehtävänä on jatkuvasti julkaista uusia testattuja versioita. Automaatio on keskeinen menetelmä DevOps-työkalupakissa. Sen avulla kehittäjät voivat tuottaa toistettavasti ja ennustettavasti skaalautuvia palveluita.

OpenShift tukee erilaisia automaatiomalleja, kuten infrastruktuurin, palvelukerroksen sekä sovelluksehityksen automatisointia. Hinnoittelupolitiikka on joustava ja nykyaikainen. Resurssien skaalautuessa automaattisesti myös hinta seuraa mukana.

Case

Asiantuntija: Lauri Hiltunen, Ambientia

lauri_hiltunen-1

 

Linnunmaa Lex Oy:n uusittu lakiseurantapalvelu on esimerkki Ambientian toteuttamasta modernista arkkitehtuurista.

Lakiseurantapalvelun arkkitehtuurin olennaisimmat osat ovat palvelun käyttöliittymän rakentamiseen ja käyttäjähallintaan käytettävä Liferay, sekä OpenShiftin päällä pyörivä lakiseurantasovellus.

Liferay hoitaa sivuston pääsynhallinnan ja sivustorakenteen, sekä portletteina toteutetut käyttöliittymät. Nämä käyttöliittymät taas kommunikoivat OpenShiftin päällä toimivan Lex-sovelluksen kanssa, joka onkin palvelun ydin: sovellus, joka tuottaa yrityskohtaista lakiseurantadataa ja tarjoaa sitä eri rajapintojen yli käyttöliittymäkerrokselle.

Toteutetun ratkaisun avulla taustapalvelua voidaan skaalata tarvittaessa raskaammallekin kuormalle. Tehdyn ratkaisun myötä lakiseurantaa varten voidaan toteuttaa käyttöliittymiä myös muille alustoille kuin Liferaylle. Tämän lisäksi myös itse sovellus voidaan monistaa helposti ja ennen kaikkea tietoturvallisesti uudeksi instanssiksi. 

 

Ota yhteyttä