Sovellus­kehitys

Turhan usein sovelluskehitystä katsotaan vain koodaamisen ja teknologian kannalta. Pohjimmillaan tarkoituksena on tuottaa parempia palveluja ja palvelukokemuksia.

Sovelluskehitys liiketoiminnan tukena

Sovelluskehitys osaltaan mahdollistaa organisaation strategian toteutumisen. Lähes mikä tahansa toimiva palvelu alkaa toimivasta ohjelmistosta, joka tuottaa parhaan palvelukokemuksen loppukäyttäjälleen.

Analytiikan ohjaamana on mahdollista kehittää uudenlaisia, nopeasti muutoksiin reagoivia palveluja. Tällöin puhutaan analytiikkavetoisesta (Data driven development) sovelluskehityksestä. Sen avulla sovelluskehittäjät voivat luoda palveluja pala kerrallaan, aitoihin liiketoimintatarpeisiin pohjautuen.

 

Mikropalvelut  sovelluskehityksessä

Mikropalvelut (Microservices) tuovat analytiikkavetoisen kehittämisen oheen ratkaisun vaiheittaiseen kehittämiseen.

Mikropalvelut mahdollistavat toisistaan riippumattomien pienten sovellusten skaalaamisen liiketoiminnan kasvaessa. Niiden ohella myös erilaiset pilvialustat ovat yleistyneet osana ohjelmisto- ja sovelluskehitystä.

Parhaiten sovelluskehitystyö onnistuu, kun kehittäminen on ketterää ja kommunikointi projektiryhmän kesken avointa.

Sovelluskehitys on hyvä aloittaa muutamasta peruskysymyksestä:

  1. Kuka ohjelmistoa käyttää?
  2. Mitä liiketoimintastrategiasi osuutta sovelluskehitys pääasiassa tukee?
  3. Mitä tulevaisuuden toiveita yritykselläsi on sovelluksen suhteen?

Vastausten pohjalta sovellusasiantuntija voi arvioida, mitä tietty ohjelmisto mahdollistaa ja miten se kannattaa suunnitella, jotta myös  jatkokehitys on ketterää.

 

Sovellusten modernisointi

Moderni sovelluskokonaisuus skaalautuu ja kehittyy liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti.

Lue lisää

Kumppanit ja sertifioidut asiantuntijat

Ambientian kumppaneita ovat muun muassa Atlassian, Liferay, Red Hat ja Magento.

Osaamista jaetaan molempiin suuntiin toimivan ja loppukäytäjää palvelevan kokonaisuuden saavuttamiseksi. Kumppanitoiminta tarkoittaa myös asiantuntijuuden jakamista kansainvälisillä foorumeilla sekä osaamisen kehittämistä alan laadukkailla koulutuksilla.

Ambientialta löydät sertifioidut asiantuntijat kaikkiin digitalisoinnin ja verkkokaupankäynnin teknologioihin, ihmisymmärrystä unohtamatta.

Tutustu kumppaneihimme

Ota yhteyttä