Ambientia toteuttaa verkkokaupan Helsingin kaupungille

Ambientia toteuttaa verkkokaupan Helsingin kaupungille

Ambientia toteuttaa vuoden 2021 aikana verkkokaupparatkaisun Helsingin kaupungille.

Ambientian teknologiaratkaisu tuottaa toiminnalliset elementit, joita Helsingin kaupungin eri palvelut voivat hyödyntää nykyisissä ja tulevissa verkkokaupoissaan. Lisäksi ratkaisu mahdollistaa verkkokaupan luomisen yksinkertaisesti ja samalla sabluunalla myös uusille palveluille.

Verkkokaupparatkaisulla tavoitellaan yhdenmukaista ja kuluttajalle helppokäyttöistä palvelupolkua. Samalla halutaan parantaa kaupungin tarjoamien palveluiden näkyvyyttä ja löydettävyyttä verkossa sekä selkeyttää asiointi- ja maksamisprosessia.

Uudessa ratkaisussa ostoprosessi on Helsingin palveluja käyttävälle samannäköinen, hankki sitten asukaspysäköintiä tai varasi lapselleen paikkaa kesäleiriltä.

”Teimme pitkän selvitystyön kannattaako uudistamiseen ryhtyä. Keskeisin tarve muutokseen on tilaamisen ja maksamisen mahdollistaminen verkossa ja ostamisen sujuvoittaminen. Tekeillä oleva ratkaisu helpottaa myös palveluiden tuottajien mahdollisuuksia rakentaa palvelulleen toimiva verkkokauppa, jos sitä ei vielä ole”, hankkeesta Helsingin kaupungilla vastaava Jarkko Siren kertoo.

”Tähän saakka tilanne on ollut se, että kaupungin palvelut ovat rakentaneet verkkokauppansa kokonaan itse. On tehokkaampaa, että kaikki palveluntuottajat voivat hyödyntää samoja, yhteisiä komponentteja verkkokaupan rakentamisesta. Pistemäisestä tekemisestä liikutaan kohti yhdenmukaisempaa, skaalautuvaa tekemistä”, Ambientian julkisen sektorin liiketoimintajohtaja Sami Pippuri jatkaa.

Ambientia tuottaa loogisiin tietojärjestelmäpalveluihin ja niiden muodostamiin kokonaisuuksiin teknologiset toiminnallisuudet. Se rakentaa palveluun muun muassa ostoskorin ja maksamiseen tarvittavat rajapinnat.

Sopimus sisältää verkkokaupparatkaisun kehityspalvelut mukaan lukien suunnittelun, kehityksen ja toimituksen sekä ylläpitopalvelut.

Lue, millainen verkkokauppa Helsingin kaupungille rakennettiin! 

Lisätietoja

Image

Sami Pippuri