Ambientiasta Kelan digitoimisto

Kela on valinnut avoimen kilpailutuksen myötä Ambientian kumppanikseen Red Hat- ja SUSE -ohjelmistopohjaisten tuotteiden jakelu- ja hallintapalveluihin. Yhteistyö koskee lisenssikauppaa ja ohjelmistoihin kuuluvaa asiantuntijatyötä.

”Kilpailutuksen jälkeen päädyimme Ambientiaan, koska heidän tarjouksensa oli Kelalle kokonaistaloudellisesti edullisin. Ambientialla on sertifioitua asiantuntijuutta ja erinomaista osaamista hankinnan kohteena olleesta teknologiasta, esimerkkinä OpenShiftistä. Lisenssien hankintakanavan ohella Ambientian asiantuntijoiden ymmärrys Red Hat- ja SUSE -ohjelmistoista on meille myös tärkeää”, Kelan toimittajayhteyspäällikkö Teemu Asunta kertoo.

Yhteistyö on monivuotinen ja sopimuksen ennakoitu arvo on kolme miljoonaa euroa.

”Meille on tärkeää voida palvella asiakastamme parhaalla mahdollisella tavalla. Osana tätä huolehdimme siitä, että välitämme niitä ohjelmistoja, joista asiakkaillemme on suurin mahdollinen hyöty”, Ambientian julkisen sektorin liiketoimintajohtaja Sami Pippuri kommentoi.

Lisäksi Ambientia ja Kela ovat solmineet puitesopimuksen, jonka myötä Ambientia nousee Kelan digitoimistoksi vastaten tarpeen mukaan yhtiön verkkopalveluiden kehittämisestä.

Yhteistyö koskee Kelan kahta verkkopalvelua eli kela.fi ja kanta.fi -sivustoja. Näiden ohella Ambientia voi toteuttaa sopimuksen puitteissa myös uudenlaisia erillisratkaisuita SaaS-palveluina.

”Kelalle on tärkeää voida hankkia samalta toimittajalta osaamista kokonaispakettina”, Kelan viestintäpäällikkö Päivi Bergman alleviivaa.

”Houkutteleva ja helppokäyttöinen visuaalinen käyttöliittymä ohjaa käyttäjiä. Analytiikan avulla tiedämme, mitä pitää kehittää palvelun parantamiseksi eri asiakassegmenteissä. Ambientialta saamme myös teknistä osaamista”, Bergman jatkaa.

Kelan yhteistyökumppanilta vaadittiin myös osaamista tekoälyä ja robotiikkaa sisältävän sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Kela vastaa Suomessa asuvien sosiaaliturvasta, ja käytännössä jokainen suomalainen on sen asiakas jossain vaiheessa elämäänsä.

Puitesopimus astui voimaan 25. maaliskuuta 2021, ja se kestää tällaisenaan maaliskuulle 2025.

 

Lisätietoja:

Ambientia Group Oy

Sami Pippuri
Julkisen sektorin liiketoimintajohtaja
sami.pippuri@ambientia.fi
+358 41 430 4128

Kela

Päivi Bergman
Viestintäpäällikkö
paivi.bergman@kela.fi
+ 358 50 388 3690

Teemu Asunta
Toimittajayhteyspäällikkö
teemu.asunta@kela.fi
+358 44 581 5495

 


 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.


Lisätietoja

Image

Sami Pippuri

 

Sami johtaa Ambientian julkisen sektorin liiketoimintaa ja on kiinnostunut kehittämään itseään ihmisenä, perheenisänä ja johtajana. Tällä hetkellä mielenkiinnon kohteina ovat yhteiskunnan digitalisaatio, tiedolla johtaminen, IT-prosessien kehittäminen, Lean IT ja Crossfit tärkeysjärjestyksen vaihdellessa hyvinkin päiväkohtaisesti.

 

 

Julkaistu 3.5.2021.

 

Lisää aiheeseen liittyvää