Atlassian lopettaa Server -tuotteiden tuen ja panostaa jatkossa Data Center ja Cloud -ratkaisuihin

Tuotteiden myynti loppuu helmikuussa 2021 ja tuki päättyy vuonna 2024

Atlassian lopettaa omien Server-tuotteiden myynnin helmikuussa 2021 ja keskittää voimansa pilvipalveluidensa sekä Data Center -ratkaisujen kehittämiseen. Käytössä olevien Server-tuotteiden tuki päättyy kolmen vuoden siirtymäjakson jälkeen vuonna 2024. Server-lisenssien uusintojen ja käyttäjämäärien päivitysten hinnat tulevat nousemaan noin 15% helmikuun 2021 alussa. 

Mitä tämä tarkoittaa Server asiakkaille?

Jira, Confluence, Jira Service Management ja Bitbucket Server -tuotteet ovat käytettävissä normaalisti siirtymäajan. Huomioitavaa on, että käyttäjämäärien muutoksia ei voi tehdä enää helmikuun 2022 jälkeen.

Server-tuotteiden tietoturvapäivityksiä on saatavilla vuoden 2024 alkuun asti. Tuotelisenssit voi uusia kahdeksi vuodeksi kerrallaan nykyisillä hinnoilla, kun uusinta tehdään ennen helmikuuta 2021.

Mitä vaihtoehtoja Server asiakkaille tästä eteenpäin?

Vaihtoehdot ovat siirtyminen Atlassian Cloudiin tai Data Centeriin. Organisaation koosta ja käyttötarpeista riippuu se, kumpi vaihtoehdoista kannattaa valita. Cloudin osalta GDPR ja lisäosien valinta voi aiheuttaa pohdintaa, Data Center puolestaan on suunniteltu yrityksille, joissa käyttäjiä on 500 tai enemmän. 

Tätä asiaa ei tarvitse eikä kannata pohtia yksin, sillä meiltä saat apua näissä valinnoissa.  Me ymmärrämme valintaan vaikuttavat taustat ja autamme ottamaan tehot irti työkaluista myös muuttuvassa tilanteessa mahdollisimman tehokkaasti -jopa entistä paremmin. Sertifioidut asiantuntijamme auttavat niin teknisissä kysymyksissä ja konfiguroinneissa kuin lisenssihintojen selvityksessä ja lisäosien valinnoissa sekä muutoksissa.

Lisätietoja

MarjutNordlund

Marjut Nordlund
License Sales & Partnership Manager
marjut.nordlund@ambientia.fi 
+358 40 700 8275

Marjut hallinnoi Ambientialla Atlassian lisenssimyyntiä ja auttaa yrityksiä kehittämään, hankkimaan ja ylläpitämään Atlassian-ympäristöjään.

Lisää aiheeseen liittyvää

Blogi

Ahdistaako Atlassianin lisenssiviidakossa?

Atlassian lisenssit – niitä riittää! Me autamme valitsemaan parhaimmat juuri sinun organisaatiollesi. Lue lisää Atlassian lisenssiviidakosta!

Lue lisää

17.12.2019