Oletko kiinnostunut koodaamisesta? Oletko ollut ohjelmistoprojektissa asiakkaana ja nähnyt koodareiden työn hedelmiä? Tai teetkö päivätöitäsi koodin parissa ja mietit, miten homma hoituu Ambientian kaltaisessa IT-talossa?
Olet ehkä puhunut koodaamisesta alan ammattilaisten kanssa, tai asiakkaana nähnyt koodareiden tekemän työn hedelmiä, mutta mietitkö koskaan, mitä ihmettä ne koodarit siellä oikein tekevät? Naputtelevat konetta aamusta iltaan?
Taskeja ja toisten auttamista
Koodarin eli ohjelmistokehittäjän arkeen kuuluu totta kai se koodaaminen eli ohjelmointi: toiminnallisuuksien toteuttaminen projektiin valituilla ohjelmointikielillä. Lisäksi ohjelmistokehitykseen kuuluu paljon, paljon muutakin.
Haluaisin nyt avata mystisyyden verhoa ja kuvata teille työpäiväni:
9.00 Kone auki, sähköpostien tarkistus
9.30 15 minuutin Daily-tapaaminen kehitystiimin kesken
9.45 Sprintin, eli tyypillisesti kahdelle viikolle suunniteltujen tehtävien toteutus. Yhteen sprinttiin mahtuu yleensä viidestä kahdeksaan tehtävää eli taskia, toisin sanoen koodaamista.
10.20 Työkaveri lähettää hauskan meemin, naura
10.30 ”Ehditkö auttaa hieman?” Ad hoc -palaveri
11.00 Lounas
11.30 Suunnittelupalaveri koskien haastavampaa työtehtävää
12.30 Koodaamista
14.00 Kahvitauko
14.15 ”Ehditkö hyppäämään nopeesti yhteen palsuun?” Ad hoc -palaveri
14.30 Työkaveri lähettää hauskan meemin, naura
14.45 Suunnittelupalaveri/asiakaspalaveri/palaveri
15.15 Toisten kehittäjien tekemien katselmointipyyntöjen (Pull Request) tarkistus, kommentointi ja hyväksyntä
15.30 Koodaamista
17.00 Työpäivä päättyy
Mikä on “oikeaa työtä”?
Jokainen päivä on erilainen. Joskus ehtii keskittyä koodaamiseen, joskus päivät täyttyvät palavereilla. Esimerkkipäivässä varsinaista koodaamisaikaa 7,5 tunnista kertyi noin 4 tuntia.
Kuten huomaat, ohjelmistokehitys on nykyään paljon muutakin kuin koodin näpyttelyä! Mielestäni ajatus siitä, että tuotetut koodirivit tai ulostuupatut julkaisut jotenkin korreloisivat tehokkuuteen tai työn vaativuuteen on äärimmäisen vanhanaikainen.
Jokainen briiffipalaveri, uuden projektin kick-off tai tehtyjen taskien läpikäynti, jokainen statuspalaveri tai kaverin auttaminen, kuten myös jokainen palautuminen ja tehtävästä toiseen pomppaaminen on “oikeaa työtä”.
Jos kiinnostuit ohjelmistokehittäjän tehtävistä meillä Ambientialla, voin vakuuttaa, että luvassa on kiinnostavia projekteja ja hyvää seuraa.
Sinttu Lehti on Ambientian Turun-tiimin kuuluva Software Developer, jolla on yli 10 vuoden kokemus web- ja ohjelmistokehittämisestä. Seuraa Sinttua LinkedInissä, jos koodaaminen ja scrum-käytännöt kiinnostavat.
Tilaa urakirjeemme
Kiinnostaako Ambientia työpaikkana? Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä urakirje, jossa avaamme arkea ja työtä Ambientialla.
Lisää aiheeseen liittyvää

Blogi
Itämeren tutkimusryhmästä Ambientian Turun toimistolle koodaamaan
Uravaihdoksen kynnyksellä mietin, onko minusta tähän, olenko tarpeeksi rohkea tähän muutokseen. Lue Ambientialla työskentelevän Iitan uratarina!
Lue lisää
1.4.2019

Uratarinat
Onsite-kehittäjänä asiakkaalla: konsulttina työskentelyn plussat ja miinukset
Pitkä pesti asiakkaan tiimissä tarjoaa vaihtelua, verkostoja ja mahdollisuuden päästä pintaa syvemmälle. Lue kokemuksia onsite-kehittäjän työstä!
Lue lisää
12.7.2022