Esa – Myynnin ja asiakaskokemuksen kehittämistä jo yli 30 vuotta 

Siirry sivun sisältöön
Verkkokauppa-asiantuntijamme Esa Hjerppe on todellinen kaupan alan konkari: hänellä on monipuolista kokemusta alalta jo 30 vuoden ajalta. 

30 vuoden kokemus myynnistä, asiakaskokemuksesta sekä prosessien ja työkalujen kehittämisestä takaavat, että asiantuntijallamme Esalla on kivenkovaa näkemystä verkkokaupoista. 

Kuluneiden 30 vuoden aikana olen kerännyt arvokasta kokemusta kaupan alalta.  

Uraani on mahtunut monipuolisia tehtäviä, joista ensimmäiset 10 vuotta myin kodintekniikkaa. Seuraavat 10 vuotta toimin erilaissa päällikkö- ja esimiestehtävissä myynnin, markkinoinnin, konseptinkehityksen ja ostotoiminnan parissa.  

Noin 12 vuotta sitten sain mahdollisuuden tutustua verkkokauppaan, kun rakensimme Keskoon Konebox.fi-verkkokaupan ja lanseerasimme sen Suomeen. Tämä avasi uuden maailman, ja pian lanseerauksen jälkeen minut kutsuttiin Verkkokauppa.comin myynti- ja markkinointijohtajaksi. Vietin heidän palveluksessaan inspiroivat seitsemän vuotta ennen kuin siirryin Motonettiin verkkokaupan kauppiaan rooliin.  

Näiden kokemusten myötä olen syventänyt osaamistani verkkokaupan myynnin, asiakaskokemuksen, prosessien ja työkalujen kehittämisessä. 

Tärkeimmät ahaa-elämykset vuosien varrelta 

Tärkeimmät ahaa-elämykset vuosien varrelta liittyvät uskooni ihmisiin, hyväntahtoiseen ja määrätietoiseen johtamiseen sekä perusasioiden merkitykseen.

Olen oppinut, että menestys liiketoiminnassa ei aina vaadi monimutkaisia strategioita tai uusimpia trendejä. Usein riittää, kun laitamme ihan perusasiat kuntoon ja panostamme hyvään johtamiseen.

Ihmisten motivointi, selkeä viestintä ja tehokkaat prosessit ovat avaintekijöitä menestykseen. 

Työpäivieni anatomia

Työpäiväni koostuvat monista asioista: yhteistyöstä, palavereista, suunnittelusta, esitysten laatimisesta, myynnin tukemisesta, artikkelien tuottamisesta, palveluiden konseptoinnista ja mielenkiintoisista asiakastapaamisista ja -töistä.  

Olemme alkaneet tarjota myös ns. merchandising-palveluita, jotka auttavat yrityksiä menestymään paremmin myynnissä ja asiakashankinnassa. Näitä töitä on jo alkanut olla jonkin verran, ja on innostavaa nähdä, miten ne vaikuttavat asiakkaidemme liiketoimintaan. 

Miksi halusin töihin Ambientialle? 

Olen kokenut ja nähnyt urani aikana paljon, ja uskon, että minulla on paljon annettavaa monille eri toimialoille, aina vähittäiskaupasta tukkukauppaan ja valmistavaan teollisuuteen. Haluan laajentaa osaamistani sekä tarjota tietoni, osaamiseni ja näkemykseni suomalaisille yrityksille avuksi ja tueksi niin verkossa kuin kivijalassa.  

Ambientia on tunnettu yritys, jossa on valtavasti kokemusta, osaamista, näkemystä ja ymmärrystä. Haluan olla osa tätä osaavaa tiimiä ja hyödyntää Ambientian tarjoamaa asiantuntemusta asiakkaidemme parhaaksi. 

Ihan kaikki aikani ei kulu töitä tehdessä! 

Vapaa-ajallani nautin monipuolisista harrastuksista, jotka tarjoavat minulle tasapainoa, iloa ja rentoutumista arjen keskellä. Urheilu ja liikunta on tärkeä osa elämääni, ja käyn säännöllisesti kuntosalilla pitämässä kuntoa yllä. Lisäksi pidän maantiepyöräilystä, uinnista, kävelylenkeistä ja joskus myös juoksusta.  

Luonnossa ulkoilu on tärkeä osa vapaa-aikaani. Vietän mielelläni aikaa metsässä kamera olkapäällä lintuja ja luontoa kuvaten. Ulkoilu ja valokuvaus tarjoavat minulle mahdollisuuden rauhoittumiseen ja uusien voimien keräämiseen.  

Perheeni on minulle erittäin tärkeä, ja nautin ajan viettämisestä vaimoni ja kahden aikuisen tyttäreni kanssa. Myös kodin kunnossapito ja pihan huoltaminen ottaa aikansa. 

Kaikista rakkain harrastukseni on moottoripyöräily hyvässä seurassa ja upeista maisemista nauttien. Rakastan ajella mutkaisilla teillä ja tuntea vapauden tuulen viilettäessä kasvoillani. Moottoripyöräily tarjoaa minulle jännitystä, adrenaliinia ja mahdollisuuden unohtumattomiin seikkailuihin. Parasta on jakaa tämä harrastus samanhenkisten ihmisten kanssa ja tutkia uusia mutkareittejä kauniissa maisemissa.  

Nämä vapaa-ajan harrastukset auttavat minua löytämään tasapainoa työn ja levon välillä. Ne tuovat iloa, energiaa ja merkityksellisiä hetkiä elämääni. 

IT-alalle hakeutuville antaisin seuraavia vinkkejä: 

  • Pi asiakas aina mielessä: Kaikessa tekemisessä tulisi ensisijaisesti ajatella asiakasta. Ymmärrä heidän tarpeitaan ja odotuksiaan., ja suunnittele sovelluksia ja ratkaisuja, jotka parantavat heidän kokemustaan ja helpottavat heidän asiointiaan. 
  • Huomioi yritysten tavoitteet: Jokainen yritys pyrkii lisäämään myyntiä, vähentämään kuluja ja poistamaan riskejä. Keskity kehittämään ratkaisuja, jotka auttavat yrityksiä saavuttamaan näitä tavoitteita.  
  • Hanki laaja-alaista kokemusta: Suosittelen hankkimaan  kokemusta myynnistä, ostamisesta, kaupankäynnistä, yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta. Näiden eri osa-alueiden ymmärtäminen ja kokemuksen kartuttaminen on erittäin arvokasta tulevaisuutta ajatellen. Saadessasi kokemusta eri liiketoiminnan näkökulmista ja toimijoiden välisestä vuorovaikutuksesta, pystyt paremmin kehittämään sovelluksia ja ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaiden ja yritysten tarpeisiin. Laaja-alainen kokemus auttaa myös luomaan yhteyksiä eri toimijoiden välillä ja ymmärtämään liiketoimintaprosesseja kokonaisvaltaisesti. 
  • Ole joustava ja ketterä: Verkkokauppa-alalla muutokset tapahtuvat nopeasti. Ole valmis sopeutumaan ja joustamaan muuttuvissa tilanteissa. Ketterä kehitys- ja toimitusmalli auttaa  tarjoamaan nopeasti uusia ominaisuuksia ja reagoimaan markkinoiden tarpeisiin. 

Lopuksi iso Kiitos kaikille uusille työkavereilleni! Kanssanne on innostavaa, mielenkiintoista ja hauskaa tehdä töitä. 

Kiinnostaako Ambientia työpaikkana?  Lue meistä lisää ja tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää aiheeseen liittyvää