Atlassian lopettaa omien Server-tuotteiden myynnin helmikuussa 2021 ja keskittää voimansa pilvipalveluidensa sekä Data Center -ratkaisujen kehittämiseen. Käytössä olevien Server-tuotteiden tuki päättyy kolmen vuoden siirtymäjakson jälkeen vuonna 2024. Server-lisenssien uusintojen ja käyttäjämäärien päivitysten hinnat tulevat nousemaan noin 15% helmikuun 2021 alussa. 

Mitä tämä tarkoittaa Server asiakkaille?

Jira, Confluence, Jira Service Management ja Bitbucket Server -tuotteet ovat käytettävissä normaalisti siirtymäajan. Huomioitavaa on, että käyttäjämäärien muutoksia ei voi tehdä enää helmikuun 2022 jälkeen. Server-tuotteiden tietoturvapäivityksiä on saatavilla vuoden 2024 alkuun asti. Tuotelisenssit voi uusia kahdeksi vuodeksi kerrallaan nykyisillä hinnoilla, kun uusinta tehdään ennen helmikuuta 2021.

Mitä vaihtoehtoja Server asiakkaille tästä eteenpäin?

Vaihtoehdot ovat siirtyminen Atlassian Cloudiin tai Data Centeriin. Organisaation koosta ja käyttötarpeista riippuu se, kumpi vaihtoehdoista kannattaa valitaCloudin osalta GDPR ja lisäosien valinta voi aiheuttaa pohdintaa, Data Center puolestaan on suunniteltu yrityksille, joissa käyttäjiä on 500 tai enemmän. 

Tätä asiaa ei tarvitse eikä kannata pohtia yksin, sillä meiltä saat apua näissä valinnoissa.  Me ymmärrämme valintaan vaikuttavat taustat ja autamme ottamaan tehot irti työkaluista myös muuttuvassa tilanteessa mahdollisimman tehokkaasti -jopa entistä paremmin. Sertifioidut asiantuntijamme auttavat niin teknisissä kysymyksissä ja konfiguroinneissa kuin lisenssihintojen selvityksessä ja lisäosien valinnoissa sekä muutoksissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää Atlassian asiantuntijoiltamme: act@ambientia.fi

Voit myös sopia keskusteluajan Atlassian Sales Consultant Pekka Jaaran kanssa: pekka.jaara@ambientia.fi tai 044 733 8622

Lue Atlassianin tiedote aiheesta.

Avainsanat:
Atlassian