14 miljoonan euron sopimus – Valtionhallinnon julkaisualustapalvelut Ambientialle

Ambientian rooli on vastata julkaisualustapalveluun liittyvästä asiantuntijatyöstä, suunnittelusta ja hallinnasta, kehitystyöstä sekä ylläpidosta, tietoturvasta sekä koulutuksesta ja konsultoinnista.

Ambientia ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori aloittavat mittavan yhteistyön. Yhteistyö koskee Valtorin valtion julkisille verkkosivuille tarjoamaa julkaisualustapalvelua, jota käytti vuoden 2020 lopussa 30 valtiohallinnon organisaatiota ja yhteensä 85 verkkosivustoa.

Julkaisualustapalvelu on kriittinen järjestelmä, jonka avulla Valtorin asiakkaat hoitavat sekä julkista verkkoviestintäänsä että lakisääteistä tiedotustaan.

Ambientian rooli on vastata julkaisualustapalveluun liittyvästä asiantuntijatyöstä, suunnittelusta ja hallinnasta, kehitystyöstä sekä ylläpidosta, tietoturvasta sekä koulutuksesta ja konsultoinnista.

Monivuotisen työn arvoksi vuositasolla on arvioitu 2 500 000­­­–4 800 000€ ja sopimuskauden arvo 14 miljoonaa euroa. Vuosittaiseen kokonaisarvioon vaikuttaa asiakasmäärän muutokset sekä käynnistettävien kehitysprojektien laajuus.

”Hankinnalla voimme varmistaa asiakkaillemme toimintavarmat työkalut sujuvaan verkkoviestintään kaikissa tilanteissa. Olemme tyytyväisiä, että voimme tehdä yhteistyötä Ambientian asiantuntijoiden kanssa. Heillä on kokonaisuuden hallintaan tarvittava tekninen asiantuntijuus ja vahva osaaminen verkkopalveluiden kehittämisestä. Näin voimme tarjota yhdestä osoitteesta kaiken tarvittavan verkkopalveluiden turvallisesta ylläpidosta sujuvaan kehittämiseen”, Valtorin tuotepäällikkö Vesa Kattilakoski kertoo.

”Hanke on mittava ja euromääräisesti yksi suurimmista projekteistamme. Kehitystyön kannalta hankkeen kriittisyys sekä tavoittavuus ovat tosi merkityksellisiä asioita. On hienoa vastata näin laajasta julkishallinnon hankkeesta”, Ambientian toimitusjohtaja Johan Sandell sanoo.

Valtori tuottaa asiakkailleen valtionhallinnan toimialariippumattomia ICT-palveluita. Sen asiakkaita ovat muun muassa valtionhallinnon eri organisaatiot sekä valtion liikelaitokset, julkisoikeudelliset laitokset, eduskunta ja valtion talousarvion ulkopuoliset rahastot ja julkista hallinto- tai palvelutehtävää hoitavat yritykset ja yhteisöt.


 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.


Lisätietoja

Image

Johan Sandell

Julkaistu 21.6.2021.

Lisää aiheeseen liittyvää