Jira Service Management hyppäsi rytinällä suurten toimijoiden pöytään

Tarjolla on parempaa palvelunhallintaa koko organisaatiolle ja sen kaikille tiimeille

Vahva kysyntä ketterälle IT -palvelunhallinnan työkalulle on saanut myös Atlassianin panostamaan kiihtyvällä tahdilla tuotteidensa kehitykseen.

Viime vuoden marraskuussa, vuodesta 2013 lähtien omassa segmentissään nopeimmin markkinaosuutta kasvattanut JSD otti suuren kehitysharppauksen, johon kuului myös nimenvaihdos nykyiseen muotoonsa Jira Service Management 

Pelkästä nimenmuutoksesta ei kuitenkaan ole kyse sillä uusi JSM tarjoaa käyttäjälleen paitsi uusia ominaisuuksia, myös selkeitä liiketoiminnallisia hyötyjä. Itseasiassa kyseessä ei ole enää vain IT-palvelujen työkalu, vaan laajemmin koko organisaation digitaalista transformaatiota edesauttava mahdollistaja.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? 

Siihen yritän vastata tässä blogissa. Yksinkertaisuudessaan Jira Service Management lupaa vastata organisaation tarpeisiin tuottaa helposti hallittavissa olevaa ja valikoitua palvelua mahdollisimman hyvällä asiakas- ja työntekijäkokemuksella. Sen työkalupakki täyttää standardeiltaan vaativampienkin organisaatioiden palvelunhallinnan tarpeita, olipa kyse sitten HR-, IT-, tai vaikkapa lakipalveluista.  Tavoitteena on vähentää sisäistä siiloutumista suoraviivaistamalla eri tiimien välisiä prosesseja ja käytäntöjä. 

Tekijät JSM:n rakettimaisen nousun taustalla 

  1.  Liiketoimintahyötyä ominaisuuksien sijaan. JSM:ssa ostat liiketoimintahyötyjä, kuten matalampaa palvelutuotannon kustannusta (€/palvelupyyntö) palvelun saavutettavuuden, prosessien läpinäkyvyyden ja kollaboraatio-ominaisuuksien avulla.
  2. Ei pitkiä sopimusneuvotteluita. JSM:n lisenssien hankintaan tai uusimiseen ei tarvita kuukausien sopimusneuvotteluita ja tilauksen irtisanominen on helppoa.
  3. Tiimien saumaton yhteistyö. JSM tukee organisaation sisäisten tiimien välistä yhteistoimintaa vailla järjestelmän aiheuttamia rajoitteita, koska Atlassian-ekosysteemissä kaikki järjestelmän sisältämä tieto on lähtökohtaisesti avointa.
  4. Läpinäkyvyys kehityksen ja tuotannon välillä. JSM tarjoaa täyden työkalupakin siilojen purkamiseen ja esimerkiksi palvelutuotannon, tuotekehityksen ja asiakasrajapinnan linkittämiseen toisiinsa; tuotekehitys saa palautetietoa, palvelutuotanto saa tiedon tuotteen kyvykkyyksistä ja asiakasrajapinnassa on käytössä kaikki se tieto, mitä palvelupyyntöjen menestyksekkääseen ratkaisemiseen tarvitaan.
  5. Panostukset käytäntöjen uudistamisessa ja nopeassa käyttöönotossa. JSM on ilmestymisestään (Jira Service Desk 2013) lähtien aggressiivisesti pyrkinyt haastamaan vakiintuneita käytäntöjä, jotka asiakkaiden kasvaneiden odotusten myötä jarruttavat palvelutuotantoa -ja kehitystä. Atlassian kerää ja julkaisee jatkuvasti asiakkailtaan saamaansa tuoretta tietoa toimivista käytännöistä, sekä julkaisee ohjeet käytäntöjen toteutukseen.
  6. Suurin huomio ihmisissä ja tiimeissä, ei teknologiassa. Atlassianin missio ”unleash the potential of every team” tarkoittaa sitä, että JSM -työkalun kehittämisen kivijalat ovat ihmiset, kulttuuri ja käytännöt. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, JSM ei pakota tiettyyn toimintamalliin, vaan prosessit, työnkulut, tiimit ja kommunikaatiotavat ovat määriteltävissä omaan organisaatioon sopiviksi.
  7. Out-of-the-box -ratkaisu. JSM:n tapauksessa out-of-the-box todella tarkoittaa sitä tarjoamalla valmiit ja parhaaksi havaitut konfiguraatiot erilaisten palvelujen tuottamiseen. Kustomoinnit tehdään muuttamalla oletuskonfiguraatioita niiltä osin kuin se on tarpeen.
  8. Ei toimittajariippuvuutta ylläpidossa ja kehityksessä. Ylläpito ja kehitystyö voidaan tarvittaessa hoitaa täysin oman organisaation voimin, ilman ulkopuolista apua ja koodaustaitoja. 

Kenelle Jira Service Management sopii 

Tuntuuko, että organisaatiosi palveluita voisi tuottaa systemaattisemmin ja hallitummin? Koetko, että palveluihinne liittyvä asiakas- ja työntekijäkokemus voisi olla parempi?   

Jos olet miettimässä organisaatiollesi tapoja tuottaa laadukasta sisäistä tai ulkoista palvelua, niin ota Jira Service Management pöydälle vertailtavaksi muiden toimittajien rinnalle. Ja jos sinua mietityttää JSM:n soveltuvuus omaan organisaatioosi, niin voimme siinä tietysti auttaa.

Tutustu Jira Service Managementiin

 

 

 

Lisää aiheeseen liittyvää

Sovelluskehitys ja arkkitehtuuri

Tartu tekniseen velkaan – vähennä kyberiskun uhkaa

Miten hyvä on sietokykysi kyberuhkia vastaan? Tekninen velka ja järjestelmän arkkitehtuuri ovat avainroolissa. Kartoita tilanne tärkeimpien näkökulmien avulla.

Lue lisää

11.3.2022