Kela kehittää Ambientian tuella kansalaisten arkea helpottavia palveluita

Siirry sivun sisältöön
Ambientia voitti Kelan järjestämän kilpailutuksen elatustuen hakemussovelluksen kehittämisestä ja ylläpidosta.

Kelan ja Ambientian pitkäaikainen kumppanuus syvenee, kun Ambientia voitti Kelan järjestämän kilpailutuksen elatustuen hakemussovellusta kehittävästä tiimistä. Tuloksena syntyy suomalaisten arkea helpottavia digipalveluita.

Ambientia voitti Kelan järjestämän kilpailutuksen elatustuen hakemussovelluksen kehittämisestä ja ylläpidosta. Viiden vuoden mittaisen sopimuksen arvo on 3,8 miljoonaa euroa. Sopimuksella Kela saa käyttöönsä Ambientian viiden hengen asiantuntijatiimin.

Yhteistyö on osa Kelan laajaa OmaKela-verkkopalvelun uudistamista. Ambientia toimittaa Kelalle muun muassa sovellusten ominaisuuksien kehittämistä, graafista suunnittelua ja käyttöliittymäsuunnittelua.

Asiakasymmärrys ja asiantuntemuksen yhteistyön perustana

”Uskomme, että Ambientian asiantuntijat osaavat tuottaa asiakkaidemme tarpeisiin sopivia, tekniset vaatimuksemme täyttäviä ja käytettävyydeltään korkeatasoisia digitaalisia palveluita”, Kelan palvelupäällikkö Tero Hyötyläinen sanoo.

Ambientian julkishallinnon yksikön johtajan Sami Pippurin mukaan Kelan vaatimukset muun muassa tietoturvan ja toimialaosaamisen osalta ovat erittäin korkeita. Yhteistyön rakentaminen vaatii Kelan toiminnan sekä koko sote-alan pitkäjänteistä seuraamista ja monipuolista osaamista Ambientian tiimiltä.

Kelan tukeminen digitaalisten palveluiden tuottamisessa on Ambientialle sekä vaativa että mieluinen tehtävä.

”Olemme iloisia, että onnistumme rakentamaan 250 asiantuntijamme joukosta tähänkin hankkeeseen Kelalle parhaan mahdollisen tiimin. Tämä sopimus vahvistaa pitkäjänteistä yhteistyötämme Kelan kanssa”, Pippuri sanoo.

Yhteistyö Kelan kanssa houkuttelee parhaita osaajia

Laaja yhteistyö Kelan kanssa ja siihen liittyvät yhteiskunnallisesti merkitykselliset kehityshankkeet ovat yksi syy, miksi alan osaavimmat asiantuntijat hakeutuvat töihin Ambientialle. Työn merkityksellisyys on noussut tietotekniikka-alan ammattilaisten keskuudessa yhä tärkeämmäksi työpaikan valintakriteeriksi.

Nyt solmittu sopimus on jatkoa Kelan ja Ambientian vuosia jatkuneelle yhteistyölle. Ambientia on Kelan digitoimistokumppani ja auttanut sitä myös rakentamaan integraatioalustaansa.

Kaikkien Kelan ja Ambientian käynnissä olevien hankkeiden kokonaisarvo on noin 8 miljoonaa euroa. Ambientian vuoden 2022 liikevaihto oli yli 27 miljoonaa euroa.

”Yhteistyö Kelan kanssa on meille sekä taloudellisesti että asiantuntijoidemme ammatillisen osaamisen kannalta hyvin tärkeää. Työskentely suomalaisten arkea parantavien palveluiden parissa motivoi työntekijöitämme. Yhteistyö Kelan kanssa luo yrityksellemme tukevan perustan kehittää osaamistamme julkishallinnon digitalisaation osaamiskeskittymänä”, Pippuri sanoo.

Lisätiedot:

Sami Pippuri, Business Director, Public, sami.pippuri@ambientia.fi, +358 41 430 4128

Teemu Asunta, toimittajayhteyspäällikkö, teemu.asunta@kela.fi, +358 445 815 495

Lisää aiheeseen liittyvää

Ajankohtaista

Ambientiasta Kelan digitoimisto

Kela on valinnut avoimen kilpailutuksen myötä Ambientian kumppanikseen Red Hat- ja SUSE -ohjelmistopohjaisten tuotteiden jakelu- ja hallintapalveluihin

Lue lisää

3.5.2021