Naiset töihin IT-alalle: Miksi IT-ala on paras ala päällä maan?

Siirry sivun sisältöön

Ambientialla työskentelevät naiset kertovat, miksi kannattaa työskennellä IT-alalla.

IT-ala on tunnetusti melko miesvaltainen ala. Tilanne kuitenkin muuttuu vähä vähältä ja sukupuolijakauma hivuttautuu vuosi vuodelta tasaisemmaksi. Jotta uusia naisia innostuisi hakeutumaan alalle töihin, kokosimme Ambientialla työskentelevien naisten ajatuksia alasta. Eli miksi IT-ala onpi paras ala päällä maan? Tässä muutama syy.

 "IT-alalla voi jatkuvasti oppia uusia asioita ja haastaa itseään. Myös soft skillseille on tilausta."

Niina, Junior Software Developer

"IT-ala kehittyy jatkuvasti ja pitää siten hyvässä vireessä. On ilo tarjota asiakkaille lisäarvoa tuovia ratkaisuja. ❤️"

Mira, Sales, Public

"IT-alalla on nykyaikainen työyhteisö. Töissä on rento ilmapiiri ja jokainen saa olla oma itsensä. Parasta työssä on ongelmanratkaisu, itsensä haastaminen ja se, että pääsee tekemään merkityksellisiä projekteja."

Jenni, Junior Software Developer

"IT-ala näyttää mallia monelle muulle toimialalle: etätyö, ketterä työskentely ja kokeilukulttuuri ovat olleet perusarkea jo vuosikausia. Lisäksi IT-alalla työn merkityksellisyys on läsnä joka päivä: kollegani suunnittelevat ja rakentavat järjestelmiä, jotka koskettavat kymmenientuhansia suomalaisia. Olen ylpeä asioista, joita meillä tehdään."

Anne, Content Manager

"IT-alalla saa olla oma omalaatuinen itsensä – tälle alalle mahtuu kaikenlaisia tyyppejä. Lisäksi IT-ala on monessa edistyksellinen ja suunnannäyttäjä. On kiva olla jossain asioissa uudisraivaaja. IT-alaan kuuluu myös trial and error -mentaliteetti, joten saa kokeilla uutta ja epäonnistuakin."

Jenni, Chief People Officer

"IT-ala on aika täydellinen: luottamus, arvostus ja joustaminen työnantajan kanssa on molemminpuolista, työajat ovat hyvin joustavat, töitä saa tehdä mistä haluaa, työvälineet ja palkka on hyviä, työssä saa haastaa itseään ja homma pysyy jatkuvasti mielenkiintoisena. Työntekijöistä pidetään hyvää huolta."

Anna, Business Process Manager

"On mahtavaa työskennellä IT-alalla, koska luomme palveluita, jotka palvelevat kansalaisia mm. sukupuolesta, iästä, taustasta ja fyysisistä rajoitteista riippumatta. Kun suunnittelemme ja rakennamme tuotteita, kaikilla on merkitystä. Tämä on todella merkityksellistä työtä."

Anne, Project Manager Public

"Olen luonteeltani kehittäjä ja siihen IT-ala tarjoaa mahdollisuuksia ja haastetta. Tykkään olla kehityksen etunenässä kokemassa, testaamassa ja omaksumassa uusia tapoja ja käytäntöjä. Ala tarjoaa monipuolisia ja vaihtelevia työrooleja. IT-alalla kaikki eivät tosiaankaan koodaa, vaikka niin tunnutaan ajattelevan. Meitä yhdistää sama kehittämiskulma edellä -eteneminen. Kollegoilta saakin hyvin energiaa ja buustia omaan työhön."

Niina, Communications Lead & Service Designer

"Se vaan on."

Heidi, Senior Software Developer

Vakuuttivatko vastaukset?

Jos Ambientialla työskenteleminen kiinnostaa, kannattaa tutustua urasivuihimme. Löydät sieltä monenlaista asiaa: työntekijöidemme uratarinoita ja kuvauksia eri roolien työnkuvasta, tietoa työsuhde-eduistamme ja tietysti avoimet työpaikat.

Tutustu uramahdollisuuksiin

 

Lisää aiheeseen liittyvää