Valtioneuvosto valitsi Ambientian asianhallintajärjestelmä Vahvan erillissovellusten jatkuvan palvelun kumppaniksi

Viiden miljoonan euron projekti Ambientialle

Ambientia on voittanut valtioneuvoston yhteisen asianhallintajärjestelmä Vahvan erillissovelluksia koskevan tarjouskilpailun. Sopimuskauden kokonaisarvo on arviolta vähän alle viisi miljoonaa euroa.

Hankinnan kohteena on Vahvaa täydentävien erillissovellusten jatkuva palvelu, pienkehittäminen, sovellusten ylläpito ja tuki sekä hallintamallin käyttöönotto.

Vahva on valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteinen asianhallintajärjestelmä, jossa ylläpidetään tietoja ministeriöissä käsiteltävistä asioista. Järjestelmä sisältää viranomaisen vastaanottamia ja laatimia asiakirjoja metatietoineen. Ambientian vastaamat erillissovellukset koskevat asiasanajakelua, EU-valmistelua ja päätöksentekoa.

Monivuotinen projekti jatkaa Ambientian ja valtioneuvoston aiempaa yhteistyötä.

”Ambientia on ollut meidän toimittajakumppanimme jo pitkään ja osallistunut muun muassa Vahva-asianhallintajärjestelmän erillissovellusten toteutukseen. Ambientian voitto on luonteva jatko hyvin sujuneelle yhteistyöllemme. Olemme olleet tyytyväisiä Ambientian sovelluskehitystiimin työhön kuluneiden vuosien aikana”, valtioneuvoston kanslian johtava asiantuntija Anna Kokko kertoo.

”Voitto on meille tietenkin ylpeyden aihe. On hienoa päästä mukaan tekemään näin isoa projektia, jonka vaikutukset ulottuvat laajalti koko julkishallintoon”, Ambientian projektista vastaava Jouko Pirinen kommentoi.

Sopimuksen kokonaiskesto on kahdeksan vuotta (1.9.21-31.8.29) ja ennakoitu koko 600 000 euroa per vuosi.

Kilpailutuksessa kriteereinä olivat hinta (60 %) ja laatu (40 %). Ambientia voitti kummatkin osa-alueet täysillä pisteillä.

Lisätietoja

Image

Sami Pippuri

Sami johtaa Ambientian julkisen sektorin liiketoimintaa ja on kiinnostunut kehittämään itseään ihmisenä, perheenisänä ja johtajana. Tällä hetkellä mielenkiinnon kohteina ovat yhteiskunnan digitalisaatio, tiedolla johtaminen, IT-prosessien kehittäminen, Lean IT ja Crossfit tärkeysjärjestyksen vaihdellessa hyvinkin päiväkohtaisesti.

Lisää aiheeseen liittyvää