Onhan organisaatiosi varmuuskopiointi  ajan tasalla?

Siirry sivun sisältöön

Vältä ”datan tuomiopäivä” – varmista, että organisaation varmuuskopiointi on ajan tasalla.

Toimiva varmuuskopiointi on monelle yritykselle elinehto, jota ei heti tule ajatelleeksi. Miten sinun yrityksesi pärjäisi, jos vaikka viikon tai kuukauden data katoaisi bittiavaruuteen – saati sitten sellainen kauhuskenaario, jossa et pääse käsiksi mihinkään talon tietoihin?

Lisäksi Ukrainan sota ja Suomen Nato-prosessi luovat rajusti painetta tietoturvapuolelle: jos kybersodankäynti käynnistyy toden teolla, on mahdollista, että myös monet suomalaiset organisaatiot ovat tulilinjalla.

Onneksi tilanteet, joissa pahin mahdollinen tapahtuu, ovat suhteellisen harvinaisia.

Kuitenkin jo pienetkin ongelmat esimerkiksi pilvipalvelussa voivat häiritä liiketoiminnan jatkuvuutta pahasti. Tällöin on tärkeää, että yrityksellä on ensinnäkin olemassa jonkinlainen avaintietojen varmistusstrategia – ja että siihen liittyy tilanteen korjaavia toimenpiteitä, jotka pystytään toteuttamaan tehokkaasti ja nopeasti.  

Nouse tuhkasta kuin feenix-lintu

 Alalla käytetään Disaster Recovery -termiä silloin, kun kaikki data on tuhoutunut tai kateissa. Tämä markkina on myös huomattavasti nousussa: globaalin DRaaS-markkinan (Disaster Recovery as a Service) odotetaan kasvavan 5,8 miljardista dollarista 8 miljardiin tänä vuonna. Reportlinkerin DRaaS Global Market Report 2022 -selonteon mukaan markkinan arvo ylittää 26 miljardia dollaria vuoteen 2026 mennessä.

Myös Ambientia auttaa varautumaan pahan päivän varalle. Olemme mm. toteuttaneet kehittyneen automatisoidun varmuuskopiointipalvelun Atlassianin Cloud -tuotteille. Varmistusratkaisu toimii Amazon Web Services (AWS) -pilvipalvelussa, josta ne voidaan aina kätevästi palauttaa asiakkaalle.

Hyvä ratkaisu on kustannustehokas ja mutkaton

Ratkaisu on rakennettu mahdollisimman pomminvarmaksi, asiakkaan mielenrauha edellä. Konseptiin kuuluu, että varmuuskopiot ja tuotantoympäristöt ovat erillään toisistaan ja varmuuskopiot tallennetaan erilliseen tietovarastoon AWS:n konesalissa EU-alueella. Lisäosien varmuuskopiointi tarkastetaan tuotekohtaisesti.

Varmistusratkaisu ei vaadi erillisiä palvelimia ja sen saa päivässä käyttöön. Toteutus on automatisoitu mahdollisimman pitkälle ja asianmukaiset backup-tiedostot tehdään ajastetusti. Näin myös kustannukset pysyvät kurissa.

Mikä on suomalaisten backup-valmius?

 Suomessa varmuuskopiointi on yleisesti ottaen hyvällä mallilla, mutta parantamisen varaa on silti varmasti useimmissa taloissa. Silloinkin kun backup-prosessit ovat kunnossa, ei palauttamista välttämättä ole harjoiteltu kovinkaan usein. Näin kannattaa kuitenkin tehdä, jotta toimenpiteet ovat kirkkaana mielessä, jos jotain ikävää sattuu.

Varmistusratkaisu on tavallaan kuin vakuutus, joka varmistaa, että totaalinenkaan datatuho ei saa yritystäsi raiteiltaan. Ja tietysti: luotettava kumppani ja järkevä toimintamalli ovat valttia myös backup-puolella.

Haluatko kuulla lisää siitä, mitä Atlassian cloud backup voisi tarjota sinun yrityksellesi? Ota yhteyttä Atlassian-asiantuntijaamme Marjut Nordlundiin:

Lisää aiheeseen liittyvää

Blogi

Mihin IT-palvelunhallintaa tarvitaan?

IT-tiimit ja IT-palvelunhallinta ovat kriittisiä tekijöitä yrityksen olemassa olevan liiketoiminnan sekä uusien liiketoimintamallien kehittämisen kannalta.

Lue lisää

5.6.2018