Ambientiasta Helsingin kaupungin Red Hat lisenssi- ja asiantuntijapalveluiden toimittaja 

Siirry sivun sisältöön
Monipuolinen digikumppanuus laajentuu Red Hat -lisenssien ja asiantuntijapalveluiden pariin.

Helsingin kaupungin ja Ambientia Oy:n monipuolinen digikumppanuus laajentuu Red Hat -lisenssien ja asiantuntijapalveluiden pariin. Kumppanuus koskee lähes sataa Helsingin kaupungin digitaalista palvelua. 

Ambientia voitti lähes 2 miljoonan euron arvoisen kilpailutuksen avoimen lähdekoodin Red Hat -lisenssien ja asiantuntijapalveluiden hankinnasta. Ambientia on täten digitaalisten palvelujen kokonaistoimittaja, joka vastaa Helsingin kaupungin kehitys- ja tuotantoympäristön Red Hat -lisensoinnista.  

Hankittavat lisenssit ja asiantuntijapalvelut koskevat Helsingin kaupungin Azure OpenShift -pohjaista Platta-ohjelmistokehitysympäristöä, joka tarjoaa kootusti palvelujen tarvitsemat toiminnallisuudet. Vuoden 2023 lopulla ympäristössä arvioidaan olevan noin 100 digitaalista palvelua. 

Kilpailutukseen osallistumisen edellytyksenä toimittajalta vaadittiin Red Hatin Premier- tai Advanced-tason kumppanuus. Tällä vaatimuksella Helsingin kaupunki varmisti saavansa riittävän laadukkaat ja monipuoliset palvelut valitulta toimittajalta. 

Asiakasymmärrys ja laadukkaat palvelut yhteistyön pohjana 

Helsingin kaupungin ja Ambientian yhteistyö kattaa ennestään muun muassa Helsingin sähköisen asiointipalvelun ja WordPress–palveluiden kehitystä. Uusi sopimus vahvistaa ja laajentaa toimivaa yhteistyötä.  

"On mukava käynnistää yhteistyö Ambientian kanssa Platan kannalta olennaisten Red Hat lisenssi- ja asiantuntijapalveluiden osalta. Uskomme, että Ambientian aiemmasta kokemuksesta Helsingin kaupungin kanssa toimimisesta on paljon etua tulevaisuuden yhteistyössä”, kertoo Platan tuoteomistaja Tuukka Glader Helsingin kaupungilta.  

Myös Ambientialla odotetaan innolla yhteistyötä.  

“Helsingin kaupunki on meille mielenkiintoinen asiakas. Tavoitteenamme on löytää kustannustehokkaat ja arvoa tuottavat ratkaisut koko palveluiden elinkaaren ajalle", toteaa Ambientian CTO Matias Mäkinen. 

Lisätiedot:  

Sami Pippuri, Business Director, Public, sami.pippuri@ambientia.fi, +358 41 430 4128  

Tuukka Glader, tuoteomistaja/Platta, tuukka.glader@hel.fi, +358 50 358 9293  

Ambientia, The Future Creation Company, on liiketoiminnan muotoilun ja teknologian asiantuntijayritys. Yhdistämällä ihmisymmärryksen, liiketoiminnan ja teknologian luomme asiakkaalle pysyvät ja konkreettiset edellytykset menestyä tulevaisuudessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 27 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on noin 200 työntekijää. Meillä on toimistot Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa, Turussa, Joensuussa ja Kuopiossa. Ambientia on perustettu vuonna 1996.  Olemme Teknologiateollisuuden jäsen.  

Lisää aiheeseen liittyvää