Ambientian jatkuvat palvelut turvaavat Halonen & Carlsonin verkkokaupat

Siirry sivun sisältöön

Halosen ja Carlsonin win-win -ratkaisu: moderni verkkokauppa toimii ja vetää puoleensa asiakkaita.  

Muotitalo Halosen ja sisaryhtiö Carlsonin pitkä historia ja menestys osoittavat, että liiketoiminnassa on osattu seurata aikaa ja keskittyä olennaiseen – kuten ulkoistamalla verkkokauppojen ylläpidon ammattilaiselle.

Veljekset Halonen Oy ja Oy Carlson ovat sisaryhtiöitä, joiden verkkokaupoissa vierailee päivittäin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Halonen on yksi suurimmista yksityisistä muotialan yrityksistä Suomessa, Carlsonin valikoimassa on laajasti tarjontaa kodin ja sisustamisen, urheilun ja vapaa-ajan sekä pukeutumisenkin tarpeisiin.

Yhtiöt perustivat verkkokaupat vuoden 2017 loppupuolella. Ensiaskelten jälkeen tultaessa uudelle vuosikymmenelle, verkkokaupoilta toivottiin parempaa asiakaskokemusta ja myynnin kasvua. Tässä vaiheessa alkoi yhteistyö Ambientian kanssa.

Paransimme kauppojen suorituskykyä, käytettävyyttä ja palvelua siirtämällä toiminnat Amazonin AWS -pilveen. Jo rakentamisvaiheessa ympäristön arkkitehtuuri suunniteltiin sellaiseksi, että sen muokkaaminen säilyy helppona”, kertoo Ambientian Platform Architect Pekka Honkonen.

Kehitystyön tuloksena muun muassa kampanjamyynti kasvoi yli 50 % ja tänä päivänä verkkokaupoissa käy tuhansia asiakkaita päivittäin. Oli siis luontevaa, että yhteistyötä päätettiin jatkaa pysyvästi.

Ambientian väellä on monipuolisen teknisen osaamisen ja asiantuntijuuden lisäksi bisnesymmärrystä. Kommunikointimme on suoraa ja jatkuvaa. Kaiken kaikkiaan yhteistyö on sujuvaa kumppanin kanssa, jolla on aito tahto kehittää verkkoliiketoimintaamme ja auttaa meitä kasvamaan, kertoo Carlsonin & Halosen verkkokauppapäällikkö Carita Tuunala.

Lue lisää Ambientian ja Halonen & Carlsonin yhteistyöstä

Mitä tarkoittavat jatkuvat palvelut?

– Kehitystyön myötä Carlsonin ja Halosen verkkokaupat siirtyivät Ambientian jatkuvan palvelun piiriin. Se tarkoittaa sitä, että kumpaakin kauppaa valvotaan 24/7 jokaisena päivänä vuodessa, Honkonen kertoo.

Verkkokauppojen ylläpidon tärkein tekijä on tietoturvasta huolehtiminen seurannalla ja tarpeellisilla päivityksillä. Jos jotain hälyttävää on ennakoitavissa tai havaitaan, Honkosen mukaan toimeen tartutaan välittömästi.

– Asiantuntijamme voivat tehdä varotoimia, jos on ennakoitavissa ongelmia. Samoin, jos verkkokaupan toiminnassa tulee toimintahäiriöitä, hoidamme ongelman ja dokumentoimme asian huolellisesti. Raportoimme tapahtumista asiakkaalle, johon pidämme yhteyttä lähes päivittäin.

Viikoittaisissa tapaamisissa asiakkaan kanssa varmistetaan, että tieto kulkee molemmin puolin. Käymme läpi verkkokauppojen tilanteen ja mahdolliset uudet kehitystarpeet.

Riittävä kapasiteetti varmistaa sesonkien sujuvuuden

Verkkokaupan jatkaessa edelleen kasvuaan, riittävän kapasiteetin varmistaminen on erityisen tärkeää. Honkosen mukaan se korostuu etenkin vilkkaina kampanja-aikoina, kuten Black Fridayn aikaan tai juhlakausina.

– Tehtävämme on myös varmistaa, että verkkokaupan kulurakenne on järkevä muun muassa siten, että käytössä ovat viimeisimmät tekniikat. Tarvittaessa ehdotamme suorituskykyä parantavia ratkaisuja.

Verkkokaupan ylläpitoon kuuluu myös säännöllinen huolto, joka on olennainen osa jatkuvien palvelujen tehtäviä.

– Me päivitämme verkkokaupat usein, sillä jos päivityksen tekee vain vaikkapa kerran vuodessa, riskit häiriöistä kasvavat. Usein päivitettäessä myös mahdolliset viat löytyvät helpommin ja tarvittavat muutokset ovat näppärämmin tehtävissä. Näin myös asiakas saa nopeammin haluamansa muutokset verkkokauppaan.

Kuten kaikilla kehittyvillä verkkokaupoilla, järjestelmällä on erikseen tuotanto- ja kehitysympäristöt. Ambientian jatkuvat palvelut -tiimi vastaa niistä molemmista, myös varmuuskopiointi kuuluu asiaan.

– Ehkä kaikista tärkein hyöty tai helpotus asiakkaalle on se, että me tunnemme julkipilvien kaikki yksityiskohdat, olemme ajan tasalla sovelluskehityksestä ja osaamme valvoa asiakkaan etua AWS:n palvelua käytettäessä, Honkonen pohtii.

Lue lisää: Asiakaskokemus ratkaisee verkkokaupan menestyksen

Lisää aiheeseen liittyvää

Palvelumuotoilu

Puolustusvoimat, digiaikaan järjesty!

Puolustusvoimien kaavakerumbaa on viime vuosina digitalisoitu isolla kädellä. Tulossa on myös uusi viestintäkanava asevelvollisille ja reserviläisille.

Lue lisää