Verkkokaupan parhaat ominaisuudet käyttöön Big Commerce -yhteistyöllä

Sujuva ostokokemus asiakkaalle on verkkokauppaliiketoiminnan menestymisen edellytys. Jotta tässä onnistutaan, koko palveluarkkitehtuuri on valjastettava tukemaan verkkokaupan eri toimintoja jokaista yksityiskohtaa myöten. Siihen tarvitaan parhaat mahdolliset verkkokaupan kumppanit sekä liiketoiminnan ja palvelumuotoilun ymmärrystä.

Verkkokauppa-alustan tulee myös joustaa alati muuttuvassa maailmassa, eikä päivityksiin ja uusiin toiminnallisuuksiin saisi mennä kohtuuttomasti aikaa ja rahaa. Tässä syitä, miksi valitsimme verkkokaupan uudeksi kumppaniksemme Big Commercen. Ambientian Account Manager Olga Kivikangas kertoo tarkemmin, miksi yhteistyöhön lähdettiin ja mitä etua siitä on asiakkaillemme.

Mitä yhteistyö käytännössä tarkoittaa?

Olemme toteuttaneet lukuisia verkkokauppoja asiakkaillemme jo vuosien ajan. Olemme rakentaneet ne pääasiassa Magenton alustalle tai täysin räätälöityinä ratkaisuina. Viime vuonna otimme käyttöön kaksi uutta verkkokaupan kumppania, commercetoolsin ja Big Commercen.

BigCommerce on SaaS- eli Software as a Service -palveluna toteutettu verkkokauppa-alusta, jonka vahvuuksia ovat suorituskyky, skaalautuvuus ja kustannustehokkuus. SaaS-toteutus tarkoittaa sitä, että palveluntarjoaja ylläpitää sitä omilla palvelimillaan ja huolehtii kaikista tarvittavista päivityksistä ja kapasiteetin riittävyydestä. Tämä säästää verkkokauppiaan resursseja ja aikaa merkittävästi.

Ambientian kontolle verkkokaupan projekteissa kuuluu kokonaissuunnittelu ja -vastuu asiakkuudesta. Tehtävämme on varmistaa, että verkkokauppa luodaan parhaalla mahdollisella tavalla sujuvaksi osaksi asiakkaan liiketoimintaa ja vastaamaan sen tavoitteita. Autamme myös siinä, että verkkokaupan markkinointi- ja myyntitoimet saadaan luontevasti toteutettaviksi osana yrityksen muuta markkinointia.

Yhdessä asiakkaan kanssa käymme läpi ne työkalut ja palvelut, joiden avulla optimoidaan kaupan toiminnallisuudet, asiakaspolut ja mikä tärkeintä – verkkokaupan asiakkaiden tyytyväisyys. Meidän roolimme on huomioida myös verkkokaupan joustava jatkokehitys ja toimia sparraajana ja apuna aina kun tarvitaan.

Big Commercen kumppanina me saamme hyvissä ajoin tietoa tulevista uudistuksista ja perehdytystä niiden käyttöön. Tarvittaessa Big Commercelta osallistutaan myös yhteisiin palavereihin asiakkaidemme kanssa, kun pohdimme optimaalisia ratkaisuja verkkokaupan kehityshankkeisiin.

Big Commercen Channel Lead Theis Vedel kommentoi yhteistyötä näin: 

"Ambientia's organization and expertise perfectly fit in the intersection where the merchant demand is; Merchants want flexibility but not all the responsibility.
BigCommerce's Open SaaS platform offers a flexible solution that allows Nordic businesses to benefit from the global reach of the cloud-native SaaS platform part of Mach Alliance while tailoring their online presence to meet unique and specific needs.

After multiple sessions, alignments, and enablements throughout the year 2022, including having the Ambient Team undertake complete certifications on BigCommerce.

It is wonderful to announce our partnership publicly for the first time."
– Channel Lead at Bigcommerce Nordics Theis Vedel

Mitä etuja yhteistyö Big Commercen kanssa tarjoaa Ambientian asiakkaille?

Big Commerce soveltuu eri kokoisille yrityksille, niin B2B- kuin B2C-toimintaan. Perusrakenteensa vuoksi se on ihanteellinen valinta nopeassa kasvuvaiheessa olevalle yritykselle mutta taipuu hienosti myös laajan verkkokaupan tarpeisiin.

Big Commercen vahva etu on se, että SaaS-palvelua on helppo skaalata monella tavalla. Jos verkkokaupassa tulee yllättäviä kävijäpiikkejä, asiakas voi luottaa siihen, että järjestelmä joustaa. Jos taas myyntiä on vähemmän, myös kulut ovat pienemmät, sillä kustannukset elävät toteutuneen myynnin mukaan. Samalla välttyy myös siltä virheeltä, että lähtisi liian raskaalla toteutuksella liikkeelle.

Tarvittaessa, jos asiakkaan verkkokaupassa on tarjolla monesta eri tekijästä koostuvia tuotteita, myyntiprosessi on monivaiheinen tai asiakassegmenttejä on paljon, tarvitaan alustaan räätälöintiä. Tässäkin tapauksessa Big Commerce tarjoaa verkkokaupalle hyvän pohjan.

Asiakkaidemme budjetointia helpottaa se, että verkkokauppa-alustan ylläpitoon liittyvät kustannukset ovat etukäteen tiedossa. Big Commercen laskutus tapahtuu aina kuukausittain sovittuun hintaan. Se on vahva etu verrattuna vaikkapa avoimen lähdekoodin verkkokauppaan, jossa päivitykset tai muut muuttuvat tilanteet nostavat kuluja ja vievät aikaa sekä henkilöstön työpanosta.

Big Commerce verkkokaupan alustana on joustava ja kustannustehokas myös siksi, että tarjolla on paljon järjestelmään sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten mikropalveluja ja tehokkaita rajapintoja. Parhaimmillaan Big Commerce -verkkokaupan käyttöönotto on hyvin nopeaa.

Olemme todenneet Big Commercen olevan erittäin moneen taipuva verkkokaupan alusta, kun lähdetään valitsemaan eri palveluista parhaat ja luodaan niistä paras mahdollinen kombinaatio – asiakkaiden ja liiketoiminnan parhaaksi. Yhdessä heidän kanssaan voimme tarjota verkkokaupallesi ratkaisut, joilla menestyt ja pysyt aina ajan tasalla – ja jopa muita edellä.

Lisää tietoa verkkokaupasta Olga Kivikankaan blogeissa:

Verkkokaupan suunnittelu: mitä kriittisiä asioita täytyy huomioida?

Verkkokaupan taustajärjestelmät ja työkalut osana asiakaspolkua

Millainen ratkaisu verkkokauppa-alustaksi: SaaS vai avoin lähdekoodi – vai jotain ihan muuta?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää!

Petri Manninen
Industry Lead, Retail & Services
petri.manninen@ambientia.fi
+358 50 344 8799

Olga Kivikangas
Account Manager
olga.kivikangas@ambientia.fi
+358 50 463 6019

Lisää aiheeseen liittyvää