Hyödynnämme olemassa olevaa
Sovellusten modernisointi ei aina tarkoita mittavaa sovelluskehityshanketta, jossa kaikki rakennetaan räätälintyönä alusta. Meillä on kyky ottaa haltuun nykyinen sovellus ja ylläpitää sitä ennen modernisoinnin aloittamista – toisinaan ratkaisut voivat elää pitkäänkin rinnakkain.
Kun lähdemme modernisoimaan vanhoja järjestelmiä, arvioimme samalla, ovatko niihin liittyvät liiketoimintaprosessit, palvelumallit ja käyttökokemus tämän päivän vaatimusten mukaisia.
Hyödynnämme valmiita teknologia-alustoja, palvelutuotteita, yhteiskäyttöisiä palvelukomponentteja sekä olemassa olevia sovelluskirjastoja aina, kun se on mahdollista. Näin kehittäminen tehostuu ja ylläpito helpottuu.
Rakennamme konkreettisen tiekartan
Sovellusten modernisoinnissa pitää hallita laaja kokonaisuus. Muutoksia tapahtuu monesti usealla tasolla – aina palvelumalleista ja niiden tarvitsemista digitaalisista ratkaisuista taustajärjestelmiin.
Monesti myös asiakaskokemukseen liittyviä prosesseja on modernisoinnin yhteydessä tarpeen uudistaa. Tavoitteena on modernisoida palvelut niin, että ne vastaavat sekä käyttäjien muuttuneita tarpeita että organisaation liiketoiminnallisia tavoitteita myös tulevaisuudessa. Toisinaan kyse voi olla melko pienistäkin muutoksista, kuten automaatioiden rakentamisesta.
Yksinkertaisimmillaan, kun modernisoinnissa ei olla muuttamassa varsinaisia palvelumalleja, löydetään UX-auditoinnin avulla käyttökokemukseen liittyvät haasteet. Auditoinnin pohjalta suunnitellaan modernisoitavalle sovellukselle vahvempi pohja, ja näin voidaan pienilläkin muutoksilla tehdä käyttäjille tärkeitä parannuksia.
Sovellusten modernisoinnin yhteydessä on usein tarpeen arvioida myös kokonaisarkkitehtuurin muutostarpeita. Kun muutoksia tapahtuu usealla tasolla – aina palvelumalleista ja niiden tarvitsemista digitaalisista ratkaisuista taustajärjestelmiin – on tärkeää pystyä hallitsemaan kokonaisuutta.
Kokonaisarkkitehtuurilla tavoitellaan järjestelmien ja prosessien sujuvaa yhteistoimintaa sekä kykyä mukautua tulevaisuuden tarpeisiin. Kokonaisarkkitehtuurin osana toteutettavassa vaikutusten analysoinnilla varmistetaan myös, että kehitettävät kyvykkyydet rakentuvat oikea -aikaisesti sekä suunnitellusti, jotta operatiivisen liiketoiminnan sujuvuus voidaan varmistaa modernisoinnin aikana.
Valitsemme tarkoitukseen oikeanlaisen pilviarkkitehtuurin
Oikeanlainen pilviarkkitehtuuri mahdollistaa monia asioita: sovellusten nopean ja hallitun kehittämisen liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti, kustannustehokkaan ylläpidon ja ympäristön skaalautuvuuden.
Julkipilven etuna on, että kehityksessä voidaan nopeasti keskittyä liiketoiminnan tarpeisiin eikä rakentamaan ja/tai ylläpitämään perinteisiä konesalipalveluita. Aina julkipilvi ei kuitenkaan ole vaihtoehto. Tällöin ratkaisu löytyy usein privaattipilvestä, josta meillä on vahvaa kokemusta.
Autamme parhaan vaihtoehdon valinnassa ja käyttöönotossa.